DOVADA Rectorul de la UMF Iași a pus în mare pericol sănătatea studenților

UMF Iași
Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi

UMF Iași „Grigore T. Popa” este singura mare universitate de medicină și farmacie din țară care și-a continuat activitatatea și după declararea pandemiei de coronavirus, punând în mare pericol sănătatea studenților.

Ziarul Cetățeanul prezintă dovada inconștienței echipei rectorului Viorel Scripcariu, care abia vineri, 13 martie, la presiunea studenților care au refuzat să mai vină la cursuri, a acceptat să suspende activitatea instituției de învățământ.

Concret, Consiliul de Administraţie al Universităţiide Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din laşi, prezidat de rectorul Scripcariu, a adoptat HOTĂRÂREA nr. 278/13.02.2020 privind „măsuri de limitare a riscului de infecţie cu COVID-19”.

Asta după ce marţi, 10 martie, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație, se decisese ca UMF Iaşi să nu se suspende stagiile, seminariile şi laboratoarele.

C.A. al UMF Iași a decis următoarele:

„I. Începând cu data de 16 martie 2020 până la data de 22 martie 2020 este perioadă de vacanţă. Vacanţa programată în perioada 21- 26 aprilie 2020 se suspendă.

II. În perioada 16 – 22 martie 2020 căminele, Biblioteca şi bufetul Universităţii se închid pentru igienizare.

III.     Începând cu data de 23 martie 2020 activitatea didactică la toate facultăţile şi specializările (cursuri, lucrări practice şi stagii) se va desfăşura on-line, pe platforma de e-learning, conform orarului stabilit la începutul semestrului. Studenţii vor putea participa la aceste activităţi şi din locul de reşedinţă, dar vor avea obligaţia îndeplinirii cerinţelor didactice.

UMF Iași

IV.     Sesiunea pentru examenele credit se amână pentru o perioadă care va fi precizată ulterior.

V.      Secretariatele şi Serviciile administrative îşi sistează activitatea in personam cu publicul, comunicarea desfăşurându-se în această perioadă prin intermediul telefonului şi e-mail-ului de serviciu.

VI.     Activitatea de pregătire a medicilor rezidenţi se desfăşoară fără întreruperi, conform legislaţiei în vigoare.

VII.   Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip outgoing şi incoming se suspendă”.

Studenții de la UMF Iași s-au revoltat

Situația ridicălă de la UMF Iași a ajuns subiect de discuție și la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Studenţii mediciniști de la Iași s-au revoltat și au refuzat să mai intre la cursuri după ce conducerea UMF decisese în mod iresposabil pe 10 martie că activitatea nu va fi întreruptă.

Medicii ar fi fost ameninţaţi că dacă nu se fac stagiile nu li se vor da salariile.

Pe 11 martie, ziua în care medicii ieșeni au diagnosticat două noi cazuri de COVID-19, studenții de la UMF Iași au umplut amfiteatrele facultății pentru stagiile practice, deși celelalte universități de medicină și farmacie din țară deciseseră să-și suspende activitatea pentru a limita răspândirea virusului.

Studenții UMF Iași i-au transmis rectorului Viorel Scripcariu că le este teamă pentru sănătatea lor, motiv pentru care nu vor să mai facă stagiile de practică derulate în corpurile din clădirile UMF Iași, precum cea de la Farmacie sau fosta Universitate Petre Andrei Iași. Abia atunci rectorul a cedat. Dar dacă se va întâmpla o tragedie, se pune întrebarea cine va răspunde, chiar penal, pentru asta?

CITEȘTE ȘI: Inconștiența rectorului de la Medicină Iași. Studenții, chemați la cursuri și după declararea pandemiei cu coronavirus

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.