miercuri, iulie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăRecomandările editorilorModificări importante în Codul Rutier

Modificări importante în Codul Rutier

-

Pentru prima data in istorie, poliția va accepta filmări facute de oamenii din trafic, in care apar șoferi agresivi sau care incalca regulile. Pana acum, legea nu permitea acest lucru.

Ofițerii pun însă și câteva condiții, în așa fel încat oamenii să nu se vâneze sau să se răzbune cu ajutorul poliției.

Pe șoselele din țara vor aparea și sute de camere inteligente care sa supravegheze traficul. Acestea vor funcționa non-stop și vor trimite alerte in centrul de comanda atunci cand un șofer incalca legea. Mai departe, un polițist privește imaginile respective, scrie amenda și o trimite la locuința șoferului.

Noul Cod Rutier, care a fost adoptat de Guvern prin Ordonanța de urgența și urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial, conține și alte modificari importante.

Autoritațile au introdus obligativitatea de a supune testarii pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive și in cazul conducatorilor de biciclete și trotinete electrice. Refuzul constituie contravenție și este sancționat.

Documentul, cu modificari și completari legale, in scopul creșterii siguranței rutiere, mai stabilește ca polițiștii sunt obligați sa-i testeze pe șoferi daca observa in vehicul recipiente ce pot conține bauturi alcoolice și pe cei care prezinta urme de consum sau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Vor fi testați obligatoriu și conducatorii auto care sunt in evidențe cu infracțiuni sau contravenții in legatura cu consumul de alcool, droguri sau substanțe psihoactive savarșite in ultimii 3 ani, transmite BUCUREŞTI FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Premierul Ciolacu: Pentru 1,8 milioane de angajați, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei

0
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pentru 1,8 milioane de angajaţi, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei, această majorare permiţând ca, de la 1 ianuarie 2025, să fie implementat...