miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalReguli noi. Unde se poartă obligatoriu masca de protecție

Reguli noi. Unde se poartă obligatoriu masca de protecție

-

Ordinul Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne care prevede că este masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul are mai multe modificări față de forma inițială. El este mai restrictiv în privința categoriilor exceptate de la purtarea măștii.

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne privind instituirea obligativității purtarii măștii de protecție a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă a fost aprobat miercuri de ministrul Sănătății. El a fost publicat abia vineri noapte în Monitorul Oficial.

Unde trebuie purtată masca de protecție

Masca de protecție trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun. Dar şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii.

Față de forma inițială , au fost făcute câteva modificări. Ele sunt legate de categoriile de persoane exceptate de la purtarea măștii de protecție. De exemplu, în forma inițială a ordinului erau menționați „elevii/studenții doar în timpul orelor de curs. Dacă se respectă distanțarea corespunzătoare”. Conform actului publicat în Monitorul Oficial, elevii nu mai apar printre categoriile exceptate.

De asemenea, în forma inițială era prevăzut că nu trebuie să poarte mască angajatul singur în birou .Sau dacă sunt „minimum 2 m între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor”. Excepție fac doar angajații singuri în birou, potrivit hotnews.

CITEȘTE ȘI: MAI explică unde nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula între localități

Cine este exceptat de la purtarea măștii de protecție:

  • Angajatul este singur în birou;
  • Persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • Persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută);
  • Prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia păstrării unei distanţe de 3 metri între ei;
  • Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri faţă de public şi a prezenței a cel mult 16 persoane;
  • Copiii cu vârsta sub 5 ani.

Ordinul prevede că „pe durata stării de alertă, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie”.

Pe durata stării de alertă, se instituie „obligativitatea instituţiior publice, operatorilor economici şi profesioniştilor de a organiza activitatea pentruy asigurarea la intrarea în sediu a triajului epidemiologic. Dar şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor”.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății anunță când se vor putea gândi românii la vacanțe

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...