Ministrul Sănătății anunță când se vor putea gândi românii la vacanțe

coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că românii se pot gândi la vacanţă în faza actuală a epidemiei de Covid-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat. Potrivit acestuia, dacă actuala etapă va merge bine, autoritățile iau în calcul deschiderea teraselor de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie.


„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a afirmat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Tătaru subliniază că populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială, chiar dacă, în prezent, suntem într-o perioadă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19.

„Acea perioadă de platou a trecut. Suntem pe o perioadă descendentă. Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul weekend de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod”, a declarat ministrul.

În România au fost confirmate, până acum, 17.585 de infecții cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 127 de noi cazuri de îmbolnăvire. 1.159 de persoane infectate cu coronavirus au murit.


Ce le răspunde Rafila celor care susțin că virusul COVID-19 nu există

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here