MAI explică unde nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula între localități

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) explică cum este definită zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii se pot deplasa fără să fie nevoiți să prezinte o declarație pe proprie răspundere. Potrivit MAI, sunt considerate zone metropolitane teritoriile administrative ale municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”. (MAI)

Unde nu ai nevoie de declarație în Galați

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, astăzi 22.05.2020, umătoarea hotărâre:

Art. 1 Sunt exceptate de la prezentarea declarației pe propria răspundere cu privire la motivele deplasării în afara localității:

a) persoanele care au domiciliul în municipiul Galați și în UAT-urile aflate în zona limitrofă, pe o distanță de 30 km față de municipiul Galați, după cum urmează:

-16 unități administrativ teritoriale: Șendreni, Braniștea, Independența, Piscu, Tudor Vladimirescu, Smîrdan, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Vînători, Tulucești, Frumușița, Scânteiești, Foltești, Cuca;

b) persoanele care au domiciliul în municipiul Tecuci și în UAT-urile aflate în zona limitrofă, pe o distanță de 30 km față de municipiul Tecuci, după cum urmează:

– 28 unități administrativ teritoriale:: Ivești Liești, Umbrărești, Barcea, Drăgănești, Grivița, Costache Negri, Băleni, Cudalbi, Matca, Valea Mărului, Corni, Munteni, Corod, Smulți, Ghidigeni, Cerțești, Drăgușeni, Vârlezi, Movileni, Cosmești, Nicorești, Poiana, Țepu, Buciumeni, Gohor, Brăhășești, Priponești;

c) Deplasarea în afara / între zonele stabilite la punctele a) și b) se va realiza cu completarea obligatorie a declarației pe propria răspundere.

 Art. 2 Se stabilesc la nivelul județului Galați ca centre de carantină instituționalizată destinate persoanelor care solicită efectuarea carantinei în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale și a persoanelor care nu respectă izolarea la domiciliu.

Art. 3 (1) Persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu vor fi transportate către centrele pentru carantină prevăzute la articolul 2 din prezenta hotărâre, cu mijloace ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi și Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în funcție de situația operativă;

(2) echipamentul de protecție pentru cadrele care vor fi angrenate în misiunile de transport a acestor persoane va fi asigurat de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here