BOMBĂ. Judecătorii italieni, palmă pentru Justiţia română! Nu-i extrădează pe fugarii din dosarul lui Oprescu: Viaţa lor ar fi în pericol în penitenciarele româneşti!

DNA cere închisoare cu executare pentru fostul primar Sorin Oprescu

Cei doi fugari condamnați în dosarul lui Sorin Oprescu nu vor fi extrădaţi deocamdată.

Este vorba de fostul șef de la Administrația Cimitirelor, Bogdan Popa, și de afaceristul Romeo Albu. Ambii primiseră în România, la fel ca Oprescu, pedepse grele cu executare. Ei așteaptă, în libertate, o decizie definitivă cu privire la extrădare, conform deciziei judecătorilor italieni. La fel și Sorin Oprescu, numai că în Grecia.

CITEŞTE ŞI: Doi condamnaţi în dosarul lui Oprescu, lăsaţi liberi de judecătorii italieni! Au afaceri de 5 ani în Napoli

Conform www.stiri.tvr.ro, judecătorii italieni au analizat joi documentele CEDO care privesc condiţiile precare din penitenciarele româneşti, astfel că au stabilit să reanalizeze pe data de 6 octombrie cererea de extrădare formulată de autorităţile române cu privire la cei doi.

În plus, magistraţii italieni consideră că viaţa celor doi ar fi în pericol în penitenciarele româneşti.

Condamnaţi la ani grei

În dosarul de corupție de la Primăria Capitalei, directorul Cornel Bogdan Popa primise în România 11 ani și 6 luni de închisoare, iar omul de afaceri Romeo Albu, 6 ani. Cei doi s-au predat Italia la începutul lunii iunie. Popa şI Albu au plecat în Italia chiar în timpul procesului din România. S-au stabilit în Napoli, unde şI-au dezvoltat afaceri înfloritoare.

Condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și grup infractional organizat, Sorin Oprescu este și el liber în Grecia, unde, de asemenea, se judecă extrădarea solicitată de instanțele din România. Şi Oprescu aşteaptă o decizie definitivă cu privire la extrădare tot în libertate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here