SONDAJ: PSD a ajuns la 40% intenţie de vot, în timp ce Cîţu abia ar mai fi votat de 7%

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD, în luna octombrie, președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie.

PSD câștigă procente în opțiunile de vot ale românilor, în timp ce PNL scade cu 2% față de luna septembrie.

Premierul demis Florin Cîțu are o cotă de încredere de 7%. În topul încrederii românilor se află Alexandru Rafila cu 30%.

CITEŞTE ŞI: Doi parlamentari PNL au demisionat din grupul parlamentar şi îi fac praf pe Cîţu şi pe Iohannis: Din obedienţă!

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24% dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Rafila, pe primul loc

În clasamentul încrederii în politicieni se află pe primul loc Alexandru Rafila (30%) urmat de Marcel Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%). Dacian Cioloș este cotat la 13%, după președintele Klaus Iohannis.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri PSD ar obține un scor 40%, PNL-17%, AUR-14%, USR-13%.

Câţi români vor vaccinarea obligatorie

De asemenea la întrebarea „Credeți că vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 (Covid 19) este necesară?”, 46% au răspuns da, 39% au spus nu, 13% -nu știu/ nu răspund și doar 2% au răspuns că este necesară pentru cei peste 55 de ani.

Sondajul este efectuat în perioada 17.10 – 26.10.2021 pe un eșantion probabilist de 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice) și are o marjă de eroare de 3,2% .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.