România, ameninţată de un aflux mai mare de cereale din Ucraina. Anunțul făcut de Daea

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat miercuri seară, după discuțiile cu omologul său ucrainean, Mikola Solski, că România va intensifica controalele la graniță în cazul produselor importate din Ucraina.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a prezentat omologului său situaţia deosebit de gravă existentă în România, în contextul actual, care patru state (Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria) au luat măsuri unilaterale de interzicere a importului. „În aceste condiţii România rămâne singură poartă de import a produselor din Ucraina”, a declarat Petre Daea, potrivit News.ro.

România a luat măsura de intensificare a  verificărilor în vamă a calităţii produselor importate din Ucraina, verificări coordonate de către ANSVSA, conform legislaţiei europene în vigoare.

”La Ora 17.00 a fost demarată şedinţa de lucru în format videoconferinţă cu Valdis Dombrovskis comisar european responsabil cu politică comercială la nivelul UE şi comisarul pe probleme de agricultură, Janusz Wojciechowski (…) România a precizat faptul că are în prezent cea mai mare expunere privind impactul negativ al importurilor din Ucraina, întrucât celelalte state vecine au luat măsuri unilaterale privind interzicerea importurilor. România a subliniat că se vede ameninţată de un aflux şi mai mare de cereale din Ucraina întrucât punctele de ieşire din Ucraina către celelalte state sunt închise. România a rămas principal culoar de tranzit iar Portul Constanţa devine şi mai aglomerat”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.