PNL vrea creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei

FOTO: martaposemuckel /Pixabay.com
FOTO: martaposemuckel /Pixabay.com

PNL propune într-o iniţiativă legislativă care prevede creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei.

Iniţiativă legislativă este semnată de deputaţii liberali Mara Calista, Alin Ignat şi Florin Alexandru Alexe.

„Guvernul a decis plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în luna August 2017, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 82. De atunci, cuantumul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului a rămas neschimbat, la valoarea de 8.500 de lei. În momentul respectiv, salariul minim brut pe economie era de 1450 de lei, iar rata inflaţiei înregistrată în 2017 a fost de 1,3%. În prezent, salariul minim brut pe economie este în valoare de 3.000 de lei, iar rata inflaţiei de la începutul anului 2022 (octombrie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 14,5%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Mai mult, între timp s-a modificat şi modalitatea de impozitare a salariilor, prin trecerea în sarcina angajatului a majorităţii sumelor”, se arată în proiect, potrivit News.ro.

De asemenea, în expunerea de motive se mai precizează că „pandemia de coronavirus şi războiul din Ucraina au dus la creşterea galopantă a preţurilor facturilor şi a produselor din coşul zilnic, făcând traiul zilnic destul de greu de suportat de către membrii familiei cu unul sau mai mulţi nou-născuţi şi incredibil de greu atunci când vorbim despre familiile monoparentale aflate în această situaţie”. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.