duminică, iunie 2, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCum l-au ajutat Nicușor Dan și Radu Mihaiu pe ginerele lui Sile...

Cum l-au ajutat Nicușor Dan și Radu Mihaiu pe ginerele lui Sile Cămătaru să dea o lovitură de 1 milion de euro

-

Un teren de aproximativ 10.000 mp din Sectorul 2 al Capitalei, unde ar urma să se construiască Parcul Moroeni, a fost expropriat prin semnătura lui Radu Mihaiu și a lui Nicușor Dan către interlopul Manu Bombardieru.

Despăgubirea încasată de acesta de la statul român va fi de aproximativ 2 milioane de euro.

Exproprierea acestui teren a fost inițiată de Primăria Sectorului 2 în august 2020, când acesta valora 1 milion de euro și avea un alt proprietar. Deși cererea a ajuns la Consiliul General al Capitalei, cel care trebuie să avizeze exproprierile, s-a primit aviz negativ.

Terenul de 10.234 mp din Sectorul 2 al Capitalei, situat în strada Moroeni, nr. 56A, a fost cumpărat apoi, în decembrie 2020, de Manu Bombardieru, ginerele lui Sile Cămătaru, de la Michael Rossler pentru aproximativ 1 milion de euro.

Suspiciunile de complicitate a primarilor Nicușor Dan și Radu Mihaiu

Tranzacția a avut loc la câteva luni de la venirea la primăria Capitalei a lui Nicușor Dan, respectiv a lui Radu Mihaiu la Sectorul 2, foști colegi în USR și încă prieteni foarte buni, se arată în ancheta jurnalistică.

Între timp, procedura de expropriere a fost relansată de edilul de la Sectorul 2 anul trecut, când Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a aprobat și Hotărârea de expropriere. Doar că în 2023 cota de piață a acestuia aproape s-a dublat, conform expertizelor întocmite şi actualizate pentru anul 2023 de Camera Notarilor Publici, ajungând astfel la valoarea de aproximativ 2 milioane de euro. Practic, Manu Bombardieru a făcut un profit de 1 milion de euro în 3 ani, doar semnând un act de vânzare – cumpărare la momentul potrivit.

Cine este Manu Bombardieru

Numele său real este Dan Emanuel Daniel și are 42 de ani. Pe lângă cartea de vizită dată de titulatura de ginere al lui Sile Cămătaru, Manu este cunoscut de ani buni în lumea interlopă din București și nu numai. Acesta este proprietarul unui cunoscut club de manele din Capitală, “Tranquilla”.

De asemenea este mare amator de tunuri financiare, ultima afacere de acest gen având-o în pandemie, când vindea la negru măști de protecție false. Perioada era una extrem de delicată, fiind o criză acută de măsti și materiale de protecție sanitară, obligatorii prin lege la acel moment în toate spațiile publice, fapt pentru care cantitățile vândute de Manu, dar și sumele încasate au fost enorme.

Chiar și statul a cumpărat de la interlop astfel de măști, el oferindu-le acte de atestare false, conform unei anchete jurnalistice publicate de aceeași sursă. Printre firmele apropiate de Manu și implicate în tunul din pandemie au fost și Eva Healthcare SRL, conectată la Clanul Cămătaru, alături de SC Viggo Fashion International SRL, firma de haine a cărei imagine este stilistul Cătălin Botezatu. Acestea ar fi obținut contracte fără licitație pentru care au livrat milioane de teste anti-Covid și măști de protecție.

C

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesor acuzat că lua bani de la elevi ca să treacă anul

0
Un profesor de la un liceu din Arad este cercetat penal pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Arad. Profesor acuzat de luare de mită de la elevi Cadrul didactic ar fi pretins de la elevii din clasele de seral bani pentru...