duminică, iunie 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăMinistrul Muncii: Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie 2024

Ministrul Muncii: Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie 2024

-

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că pensiile românilor vor creşte de două ori în anul 2024, iar toate pensiile vor fi recalculate.

„În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie când pensiile românilor vor creşte cu 13,8 la sută. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta. Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785 cât este astăzi, la 2.032 de lei. Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi. Cea de-a doua parte va fi recalcularea pensiilor şi aplicarea acesteia, începând cu 1 septembrie”, a transmis ministrul Muncii.

Potrivit ministrului, impactul bugetar lunar cu pensiile va fi de 9,6 miliarde lei.

„Începând cu 1 ianuarie, în momentul în care se aplică majorarea de 13,8 la sută vom avea o cheltuială de 11,32 miliarde lei, adică aproximativ 9 la sută din PIB, iar începând din 1 septembrie vom avea un impact de 13,8 miliarde lei. Se va face recalcularea tuturor dosarelor de pensie, ceea ce înseamnă că fiecare dintre dânşii vor beneficia de aceste puncte de stabilitate, dar şi salariaţii. Această formulă încurajează munca şi în felul acesta eliminăm inechităţile”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CRAIOVA. Criminalul din Grădina Botanică, condamnat la 15 ani de închisoare

0
Magistrații Tribunalului Dolj l-au condamnat pe criminalul din Grădina Botanică din Craiova la 15 ani de închisoare și daune morale în valoare de 200.000 de euro pentru familia lui Melis. CITEŞTE ŞI: Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova va...