Ministrul Mediului anunță că în România se va fabrica un autoturism electric

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în România se va fabrica un autoturism electric. Acesta va intra în producție începând cu acest an, a mai declarat ministrul.

„Marea veste pe care am primit-o în această săptămână este că în România, în sfârșit, se va produce un autoturism electric. Acest lucru se va întâmpla anul acesta și e o mare veste pentru Ministerul Mediului, și pentru români în general, pentru că sufeream la acest capitol. Primele trei erau făcute fie în China, fie în SUA. Noi am tot vorbit despre modalități în care să finanțăm”, a declarat ministrul Mircea Fechet, la Digi 24.

Ministrul Mediului a mai spus că este nevoie de bani și pentru alte investiții, precum încărcătoarele pentru mașinile electrice.
„Degeaba ai mașină electrică, dacă n-ai unde să o încarci. Am stabilit încă de săptămâna viitoare să avem un grup de lucru și să stabilim direcția unde mergem în următorii cinci ani. E firesc, și pentru prima oară am invitat și instituții financiare”, a spus ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.