joi, iunie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăExterneMAE condamnă ferm decizia talibanilor de a interzice să lucreze femeilor angajate...

MAE condamnă ferm decizia talibanilor de a interzice să lucreze femeilor angajate de organisme ONU

-

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar şi solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar. Femeile afgane sunt esenţiale pentru operaţiunile umanitare ale ONU, implementarea acestei decizii subminând capacitatea organizaţiilor umanitare de a ajuta populaţia afgană, în special femei şi copii”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.

”Pentru România, promovarea şi protejarea drepturilor femeilor, egalitatea de gen şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice constituie una dintre priorităţile asumate de România în cadrul mandatului său curent de membru în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, dar şi de membru recent ales în Comisia pentru Statutul Femeii”, a transmis MAE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce posturi vizează România la vârful UE

0
România este interesată de posturi de comisar european în domeniul economic, ori în cel al extinderii comunitare, au declarat, joi, surse oficiale de la Bruxelles pentru Agerpres. CITEŞTE ŞI: Iohannis a pierdut funcţie după funcţie la UE Potrivit aceloraşi surse, cei...