Iohannis despre atacul terorist din Israel: Are un potenţial foarte toxic

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis susține că atacul terorist din Israel are un potenţial foarte toxic, deoarece are potenţialul de a destabiliza foarte mult situaţia din Orientul Mijlociu.

„Acest atac terorist de amploare asupra Israelului are un potenţial foarte toxic. De mult timp comunitatea internaţională încearcă să înlesnească soluţii în zonă şi, din păcate, astăzi avem, evident, un eveniment care ne duce cu mult timp înapoi. Acest atac are potenţialul de a destabiliza foarte mult situaţia din Orientul Mijlociu. Sperăm, însă, că lucrurile vor fi aduse sub control rapid şi se va întoarce toată lumea la masa de negocieri diplomatice. În ce priveşte atacul în sine, nu pot decât să repet: condamn, noi – România condamnăm acest atac terorist asupra Israelului. Suntem solidari cu Israelul şi am subliniat, noi considerăm că Israelul are dreptul clar la autoapărare şi în această situaţie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit MAE, între 800 şi 900 de români se aflau în Israel în momentul atacului.

Celula de Criză, care își desfășoară activitatea în Centrala MAE, în coordonare cu Ambasada României de la Tel Aviv și Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, a continuat demersurile pentru identificarea și a altor posibilități de repatriere a cetățenilor români și a grupurilor de pelerinilor români din Israel.

„În acest context, MAE precizează că un număr de 115 cetățeni români aflați în atenția Celulei de Criză sau în evidențele Ambasadei României la Tel Aviv au revenit în țară, în cursul zilei de 8 octombrie 2023, cu o cursă operată de o companie aeriană privată. MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica <<Alerte de călătorie>> de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938)”, a transmis MAE într-un comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.