Guvernul pregătește un proiect de lege privind jocurile de noroc

Premierul Marcel Ciolacu a anunța că problema jocurilor de noroc va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Guvern. Proiectul va fi prezentat joi, a spus prim-ministrul.

„În ședința de joi voi veni cu reforma în jocurile de noroc. Nicio companie dacă nu are sediul social în România nu va mai putea avea această activitate pe teritoriul României. Cu alte cuvinte, companiile care erau prin Transnistria nu vor mai putea activa în acest domeniu pe teritoriul României”, a declarat luni premierul.
Proiectul mai propune mărirea substanțială a taxelor, interzicerea operării prin firme aflate în offshore-uri, constituirea unui fond financiar uriaș pentru tratarea persoanelor dependente de jocuri de noroc, măsuri de prevenire și educație, instituirea unor garanții solide vizând respectarea obligațiilor legale de către operatorii de jocuri și implementarea unor noi reguli pentru organizatori, menite să facă industria mai responsabilă (acces facil în sălile de joc, prezența acestor săli peste tot).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.