Geoană: Ameninţarea nucleară a lui Putin este o încercare de intimidare psihologică

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că amenințările Rusiei cu armele nucleare sunt mai degrabă o încercare de intimidare psihologică decât un plan real.

Mircea Geoană a declarat într-un interviu pentru El Pais, că nu vede nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme.

„Am văzut amenințări nucleare din partea liderilor ruși cel puțin de la începutul războiului de acum doi ani. Acestea reprezintă o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia, care are obligația de a acționa cu moderație. Face parte din arsenalul lor de intimidare și presiune psihologică. Este un discurs care aprofundează logica intimidării psihologice mai mult decât intențiile reale. Nu vedem nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme. Dar aceste declarații sunt în sine foarte periculoase, pentru că erodează încrederea. Rusia cunoaște consecințele unui astfel de pas. Este modul său grandilocvent de a ataca Occidentul, cum ar fi atunci când descrie războiul pe care l-a declanșat în Ucraina drept un război al civilizațiilor sau când susține că Occidentul încearcă să distrugă Rusia, ceea ce este total absurd”, a declarat Geoană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.