miercuri, iulie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăGeoană, acuzat că și-ar fi plagiat doctoratul după Bill Clinton și George...

Geoană, acuzat că și-ar fi plagiat doctoratul după Bill Clinton și George W. Bush

-

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este acuzat că a plagiat în teza de doctorat pe care a susținut-o, în urmă cu aproape 20 de ani, la ASE București.

Mircea Geoană ar fi copiat cel puțin 78 de pagini din cele 279 și a recurs la tehnica: plagiat prin traducere. El ar fi tradus zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și le-a integrat în teza sa de doctorat, susține publicația Press One.

„Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afara regulilor din vremea respectivă. Acum… dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva”, a spus Geoană.

Pe de altă parte, profesorul universitar Radu Mușetescu, unul dintre cei care în urmă cu aproape 20 de ani a analizat teza despre integrarea României în Structurile Euro-Atlantice, susține că teza lui Geoană „depășește chiar și standardele de corectitudine actuale”.

„Având acces la teză încă de pe atunci, odată cu discuțiile din prezent, m-a interesat, de curiozitate, cum stă aceasta la capitolul programelor de anti-plagiat. Indicatorii sunt relevanți și vorbesc de la sine. După ce a fost trecută prin 3 softuri anti-plagiat recunoscute național și internațional – Turnitin, Plagiarism Detector și Sistemantiplagiat.ro – concluzia este că gradul de similitudine cu alte lucrări sau documente scrise anterior nu depășește nivelul de 0.9% (de fapt, titluri de documente și texte legale). Așadar, nici vorbă de plagiat. La nivelul anului 2005, teza depășea standardele de corectitudine din 2024”, a transmis Radu Mușetescu, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri