Europarlamentarul Negrescu, despre intenția premierului Ciolacu de a da în judecată Austria la CJUE

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat vineri că ideal ar fi ca Executivul european să se alăture României într-un eventual proces la CJUE împotriva Austriei în dosarul Schengen.

”​Ideal ar fi ca Executivul european să se alăture României într-un eventual proces la CJUE împotriva Austriei în dosarul Schengen, pentru că atunci când instituţiile europene sunt implicate alături de un stat membru, procedura este mult mai rapidă”, a afirmat la RFI Victor Negrescu.

Potrivit premierului, dacă Austria tratează în continuare acest subiect într-o cheie politică, în mod special Guvernul de dreapta din Austria, „automat trebuie să reacţionăm, şi avem ca şi stat membru această posibilitate de a folosi acest mecanism legal, folosit în trecut şi de instituţiile europene şi de alte state membre, să mergem la CJUE”.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat într-un interviu pentru Der Standard, că intenţionează să dea în judecată Austria cerând daune la Curtea Europeană de Justiţie, în cazul în care Guvernul austriac va insista să blocheze aderarea României la Schengen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.