Congresul Partidului Popular European, la București. Participă peste 1.500 de delegaţi din peste 40 de ţări

Congresul Partidului Popular European începe miercuri la Romexpo, iar la eveniment participă peste 1500 de delegaţi din peste 40 de ţări. În cadrul Congresului PPE se va decide strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului, preşedinta Comisiei Europene.

„Cea mai mare familie politică europeană se va afla în capitala României: 13 șefi de state și guverne, 177 europarlamentari, peste 1500 de delegați din 44 de țări sunt așteptați la congresul PPE, unde se vor lua decizii cheie pentru viitorul continentului nostru. Faptul că acest congres are loc la București, găzduit de PNL, arată recunoașterea de care se bucură Partidul Național Liberal în Europa și rolul României în Uniunea Europeană. Tot la congresul PPE, se va decide candidatul pentru președinția Comisiei Europene”, a transmis PNL, printr-un comunicat de presă.

„Găzduirea congresului PPE este o onoare deosebită pentru România. În această perioadă tensionată, ne concentrăm asupra siguranței economice, a dezvoltării și creării de locuri de muncă, dar și asupra apărării și securității europene. Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei ne reamintește importanța conservării păcii și a democrației, iar România va continua să fie un pilon de stabilitate democratică în Europa. Astăzi, ne aflăm într-un moment de răscruce, iar deciziile noastre vor influența viitorul României. Prin unitate și acțiune solidară în cadrul PPE, suntem hotărâți să construim un viitor mai sigur și mai prosper pentru întreaga noastră comunitate europeană”, a transmis liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Conform programului, astăzi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se va întâlni cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la Senat, dar şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, la Romexpo.

La 13.30, are loc o conferinţă de presă comună a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, şi a preşedintelui PPE, Manfred Weber, în deschiderea Congresului

Preşedintele Klaus Iohannis are întruniri cu lideri politici prezenţi la Bucureşti, între care preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, dar şi cu premierii din Luxembourg, Lituania, Irlanda, Croaţia şi Serbia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.