Ciucă: Este remarcabilă capacitatea antreprenorilor români de a se adapta și a găsi soluții de extindere și dezvoltare a proiectelor în pofida tuturor dificultăților

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Fabrica de mobilă Aramis din Maramureș, despre care afirmă, într-o postare pe Facebook că este un „exemplu de succes care se dezvoltă îmbinând creativitatea investitorilor cu soluțiile guvernamentale de susținere”.  

„Brand românesc cu o vechime de 27 de ani, cunoscut și în Europa, cu mii de angajați și cifră de afaceri de 388 milioane euro, compania continuă să-și extindă proiectele. Cea mai recentă investiție, a Grupului Aramis de 57 de milioane de lei, poate fi susținută prin schema de ajutor de stat cu impact major în economie, una din primele măsuri operaționalizate prin Programul ”Sprijin pentru România”. Este o soluție de finanțare pusă la dispoziția antreprenorilor prin care am susținut doar în ultimul an 51 proiecte în valoare totală de aproximativ 4,76 miliarde lei”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

O altă modalitate prin care firma maramureșeană dorește să se extindă este investiția în panouri fotovoltaice, atât de necesară în contextul crizei energetice.

„La nivelul Guvernului avem un program cu finanțare din PNRR prin care venim în sprijinul mediului de afaceri oferind resurse pentru investițiile în panouri fotovoltaice și producerea energiei din surse regenerabile. Pentru a putea conferi stabilitate și predictibilitate mediului de afaceri, venim cu soluții economice pe termen lung. În acest sens, prin noul cadru legislativ pentru piața de energie, începând cu 1 ianuarie 2023 și până în 2025, IMM-urile vor achita tot 1lei/kwh în timp ce marii consumatori vor plăti un preț de maxim 1,3 lei. Rămânem alături de investitorii români, baza pe care se dezvoltă economia noastră!”, a transmis Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.