Ciolacu, despre plafonarea plăților cash: „Este o măsură de combatere a evaziunii”

Propunerea de a plafona plățile în numerar dintre o persoană fizică și o persoană juridică la 5.000 de lei aparține experților din Ministerul Finanțelor și este o măsură pentru combaterea evaziunii fiscale, susține premierul Marcel Ciolacu.

 „Este vorba ca într-un singur loc să nu poți cheltui mai mult de 5.000 de lei ca persoană fizică. (…)Sunt măsuri fiscale venite de la experții din Ministerul de Finanțe. Cu cine să negociez? Ce să negociez? Vreți să fim ipocriți? Cum vreți abordarea de la mine? Eu vreau o abordare sinceră. În primul rând, nu cred că este o nenorocire, nimeni nu scoate banii…N-aveți bani cash? E adevărat. N-am sacoul ăla făcător de bani, dar prin mașină am bani ca să nu se mai întâmple. Cineva a interzis banii cash? Este vorba ca într-un singur loc să nu poți cheltui mai mult de 5.000 de lei ca persoană fizică. Presupun că este o măsură de combatere a evaziunii, discutată nu de liderii politici, că nu suntem experți în combaterea evaziunii fiscale, e o măsură”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”, proiect iniţiat şi susţinut de Partidul Social Democrat

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.