Ciolacu: Alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru fermierii români

Guvernul va aproba alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale.

„În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale. Trebuie să creştem producţia românească şi îl încurajez pe ministrul Barbu să continue să vină cu astfel de soluţii pentru ca românii să aibă acces la hrană românească de calitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am aprobat astăzi în Guvern o modificare importantă a Programului Tomata și Programului usturoiul românesc, așa cum ne-au solicitat fermierii: am luat decizia să acordăm o parte din bani mai devreme, deoarece legumicultorii au nevoie de bani pe tot parcursul anului agricol, pentru a-și pregăti și întreține culturile! Am aprobat o schemă de ajutor de stat, beneficiind de cadrul temporar de criză Ucraina, prin care vom aloca 1.500 de euro/ 1000 mp pentru producătorii de tomate și 1.500 de euro/ha pentru cultivatorii de usturoi românesc”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

De asemenea, potrivit ministrului, legumicultorii români vor primi, și în acest an, prin cele două programe, 3000 de euro/1000 de mp cultivați cu tomate în spații protejate, respectiv 3000 de euro/ha pentru cultivatorii de usturoi.

„Am aprobat și continuarea Programului de susținere a producției de cartof, prin care fiecare beneficiar va primi 200 de euro/ha. Continuăm și ajutorul pentru fermierii din sectorul zootehnic și am aprobat astăzi 390 de milioane de lei pentru subvenționarea costurilor cu menținerea registrelor genealogice și determinarea calității genetice a efectivelor de animal”, a precizat Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.