sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieMilionarul Constanda golește bugetul Primăriei Capitalei. Reacția disperată a Gabrielei Firea

Milionarul Constanda golește bugetul Primăriei Capitalei. Reacția disperată a Gabrielei Firea

-

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Primăria Capitalei să-i plătească omului de afaceri Costica Constanda 115 milioane de euro pentru neaprobarea, în anul 2007, a unor documentații de urbanism, Gabriela Firea a avut prima reacție.

„După cum știți, ieri a fost pronunțată decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, în procesul cu omul de afaceri Costica Constanda. În anul 2003, adică acum mai bine de 16 ani, Primarul Traian Băsescu a retrocedat zona verde din Parcul Bordei, în suprafața de aproximativ 33.000 mp, în schimbul terenului de peste 28.000 de mp din Satul Francez, pentru care familiile Lincaru și Tudor aduseseră certificate de moștenitor și acte de proprietate, pentru a demonstra că le aparținuseră.

Domnul Costanda a cumpărat drepturile litigioase de la cele două familii Lincaru și Tudor. Precizez că alte rude ale celor două familii au fost despăgubite cu sume consistente în bani de către statul roman- ANRP, tot în perioada respectivă.

În anul 2007, unii consilieri generali nu au fost de acord să se construiască  un ansamblu imobiliar cu clădiri de 5 etaje în Parcul Bordei. Ca urmare, suntem nevoiți acum sa plătim peste 115 milioane de euro, dintre care: 69 milioane euro contravaloarea terenului respectiv din Satul Francez, restul reprezentând dobânzi aferente din 2010 și până acum și alte cheltuieli accesorii. Suma de  115 milioane euro înseamnă 20% din bugetul pe un an al Municipiului București.

Potrivit aceleiasi decizii ale ICCJ, Constanda trebuie sa restituie Municipiului București un teren în Satul Francez în suprafaţă de 28.500 mp şi construcţiile edificate pe acesta. Litigiul soluționat irevocabil ieri de ICCJ a început în anul 2010″, a explicat Firea

Negocieri cu Constanda

Gabriela Firea a mai a ma spus că, având în vedere dificultățile financiare cu care se confrunta in aceasta perioada Primăria Capitalei, va iniția discuții cu Costica Costanda pentru executarea pe cale  amiabilă a deciziei, în conformitate cu prevederile OUG 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, stabilite prin titluri executorii: „Menționăm însă că dl Costanda are obligația, potrivit deciziei, să înapoieze Municipalității terenul liber de sarcini. Încă de anul trecut, a fost consemnată suma de aproximativ 10 milioane euro într-un cont de cauțiune, pe care probabil Costanda îl va executa în perioada imediat următoare.

De asemenea, se vor analiza care sunt cele mai bune modalități pentru a recupera prejudiciul”.

cetateanul.net a relatat pe larg despre subiectul Parcului Bordei și a banilor care riscă sa iasă din bugetul Capitalei, în articolele de aici:

Costică Constanda primește un „avans” de 14 milioane de euro pentru parcul Bordei

EXCLUSIV Constanda, liber să construiască turnuri P+11 în Parcul Bordei! Ce spune primarul Firea

A ajuns la fundul sacului. Costică Constanda, fostul proprietar al Parcului Bordei, este executat

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...