sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalA ajuns la fundul sacului. Costică Constanda, fostul proprietar al Parcului Bordei,...

A ajuns la fundul sacului. Costică Constanda, fostul proprietar al Parcului Bordei, este executat silit

-

De la sticla cu parfum, am ajuns să dorm în drum. Asta pare să spună omul de afaceri Costică Constanda, până nu de mult proprietar al Parcului Bordei, pentru care s-a judecat cu Primăria Capitalei.

Acum, aproape 20 de clădiri care fac parte din averea lui Costică Constanda vor fi scoase la licitaţie. Este vorba de cea mai mare executare silită din România, iar preţul de pornire se ridică la 43 milioane de euro, informează Digi 24.

Omul de afaceri Costică Constanda va fi executat silit pentru terenul primit în schimbul Parcului Bordei și pe care omul de afaceri a construit ansamblul imobiliar cunoscut sub numele de „Satul francez”. Omul de afaceri garantase cu terenul un împrumut bancar pe care nu l-a mai putut returna, din cauza prăbușirii pieței imobiliare, iar acum banca a trecut la executarea silită.

Pe cale de consecință, terenul de 29.000 de metri pătrați, precum și cele 17 vile, o creșă și o sală de sport construite pe el vor fi scoase la licitație pe 20 martie. Prețul de pornire este de 191.303.678 de lei. Garanția de participare la licitație este de 10% din prețul de pornire, adică peste 19 milioane de lei. În cazul în care nu se va găsi niciun doritor care să cumpere terenul, licitația se va repeta.

Disputele lui Costică Constanda cu Primăria Capitalei

Costică Constanda a cumpărat, în urmă cu 18 ani, drepturile litigioase asupra a 3,3 ha din Satul Francez. În 2003, Primăria Capitalei i-a dat omului de afaceri la schimb pentru Sat, unde deţinea construcţii, aceeaşi suprafaţă în Parcul Bordei.  Pentru că a vrut să construiască locuinţe în parc, iar Primăria s-a opus fiindcă era spaţiu verde, Constanda s-a adresat instanţei. După cinci ani de procese, instanţa i-a dat câştig de cauză, obligând Consiliul General al Municipiului București să-i plătească omului de afaceri despăgubiri în valoare de 18 milioane de euro. CGMB a vrut să evite plata despăgubirii şi în schimbul Parcului Bordei i-a dat 2,8 hectare în Satul Francez, obligându-se să-i aprobe un plan urbanistic zonal pentru a putea construi acolo.

În 2011, înțelegerea cu Primăria a căzut din nou, apoi cele două părți au ajuns la o nouă înțelegere. Primăria trebuia să-i dea despăgubiri de 200 milioane de euro, numai că în noiembrie 2013, Curtea de Apel a redus valoarea acestora la 168 milioane de euro.

Atât Primăria Capitalei, cât şi Costică Constanda au făcut recurs. În 2014, omul de afaceri a anunțat că este dispus să cedeze 24.000 mp şi 15 vile din Satul Francez în schimbul a 120 milioane de euro.

CITEȘTE și EXCLUSIV. Cum a refuzat Oprescu să cheme procurorii în cazul Constanda

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...