Senatorul păcănelelor așteaptă sentința la Înalta Curte, pentru grup infracțional organizat. Voiculescu e membru în comisia de siguranță națională!

Senatorul păcănelelor
Pe vremea când era polițist, Liviu Voiculescu chefuia cu interlopii

Tic-tac, tic-tac. Senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu, zis și „senatorul păcănelelor”, își așteaptă sentința în dosarul în care este judecat pentru conflict de interese și activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Sentința judecătorilor Curții Supreme este așteptată în mai puțin de 10 zile, după ce instanța a amânat de mai multe ori pronunțarea.

Deși este judecat pentru fapte foarte grave, senatorul Liviu Voiculescu, care este și șeful PNL Olt, a fost numit, între timp, membru în două comisii extrem de importante: Comisia specială pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Senatorul face parte din „Grupul de la Scornicești”, familia sa fiind în cercul de apropiați ai bucătarului lui Ceaușescu și a socrului lui Nicolae Bănicioiu, fostul primar al orașului natal al dictatorului.

Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, controlat de oamenii senatorului păcănelelor

Culmea, deși a fost acuzat de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc, „senatorul păcănelelor”, așa cum mai este cunoscut Voiculescu, ar fi încercat și să modifice chiar Legea jocurilor de noroc. Despre demnitar, fost polițist la IPJ Olt, s-a afirmat în presă că a tras sforile pentru ca protejatul său Teodor Tiberiu Alin să fie numit, anul trecut, șeful Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN), cu rang de secretar de stat.

De atunci, senatorul PNL, deși nu are nicio atribuție în privința jocurilor de noroc, participă constant la ședințele ONJN, unde se iau deciziile în acest „bisnis” profitabil.

Senatorul păcănelelor

Interesul său este însă foarte clar pentru acest domeniu extrem de bănos. Conturile sale s-au umplut în urma profiturilor scoase de o firmă de păcănele, administrată, în acte, de către soția sa – Markus Game SRL.

Visul american al păcănelelor

Liviu Voiculescu a trăit la Slatina „visul american”. De la un polițist de rând, care conducea o Dacie veche și trăia într-un apartament comunist luat pe credit, a ajuns în doar câțiva ani ditamai senatorul, șeful PNL Olt. Modestul apartament a fost înlocuit cu case în Spania și în România, iar locul Daciei a fost luat de bolizi de superlux, precum Range Rover sau Mercedes.

Pentru șefii de partid ai lui Voiculescu, care au pus umărul la ascensiunea sa fulminantă, nu au contat faptele penale foarte grave pentru care fostul polițist este judecat de mai bine de 10 ani.

Polițistul „Voiculescu Mondial”

Polițistul Liviu Voiculescu s-a lansat mai întâi în afaceri, iar apoi și-a făcut intrarea în politică. El s-a înscris la liberali în 2015, după ce și-a dat demisia din poliție. Fusese inspector principal la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, dar după ce a intrat în vizorul procurorilor de la Crimă Organizată, și-a dat demisia.

În 2012, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 20 de persoane, printre care se numărau doi colegi de-ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, angajaţi ai Finanţelor Publice Olt, precum și oameni de afaceri din Olt şi Dolj.

Polițistul demisionar a fost acuzat de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Voiculescu mai are și alte bube în trecut. Atunci când lucra la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, polițistul obișnuia să participe la petreceri cu interlopii. Presa a publicat fotografii în care Voiculescu chefuia cu Bercea Mondial, Emi Pian, pe atunci șef al Clanului Duduienilor și alți interlopi.

Cu tupeu, polițistul a pretins atunci că desfășura „activități operativ-informative specifice muncii de poliție”. Procurorii care l-au cercetat l-au contrazis: Liviu Voiculescu nu a desfășurat niciun fel de activități „sub acoperire” atunci când a fost surprins la masă cu Bercea Mondial.

Ancheta DIICOT i-a schimbat destinul lui Voiculescu

Potrivit rechizitoriului DIICOT, în primăvara anului 2009, Leonard Poteraş, administrator al unei săli de jocuri, s-a împrietenit cu Liviu Voiculescu, după ce poliţistul a venit şi i-a controlat documentele firmei. Afaceristul, trimis şi el în judecată în acelaşi dosar, le-a spus anchetatorilor că, după ce a realizat câţi bani se câștigă din exploatarea aparatelor de joc de tip „Slot Machine” (păcănele), polițistul i-a cerut să-l ajute să deschidă o firmă de păcănele, pe numele soției.

Potrivit procurorilor, Liviu Voiculescu a ajuns la o înțelegere cu Poteraş: i-a promis că n-o să mai vină în control la sălile lui, dacă îl va ajuta cu afacerea. Câteva luni mai târziu, a fost înfiinţată societatea Markus Games SRL, avându-i ca asociaţi pe Luiza Voiculescu, soţia lui Liviu Voiculescu, şi Ovidiu Gîrbovan – un apropiat al polițistului.

Poteraş l-ar fi ajutat pe Voiculescu să-şi ducă prin baruri aparatele sale de jocuri de noroc care, spun procurorii, erau „neomologate și neavizate”.

În urma unor controale făcute de alţi poliţişti, s-a descoperit că aparatele lui Poteraş erau „măsluite”, iar telefonul acestuia a fost pus sub ascultare. Aşa au picat în plasa DIICOT inspectorul de poliţie Liviu Voiculescu, dar şi şeful lui, comisarul de poliție Laurenţiu Lazăr, zis „Tătuţu”, şi colegul de birou al acestuia, inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiceanu.

Ancheta DIICOT a arătat că poliţiştii asigurau protecţia, iar ceilalţi membri ai grupului infracțional organizat „acționau asupra memoriilor aparatelor, prin ștergerea impulsurilor care se înregistrau în timpul exploatării acestora, organele fiscale fiind în imposibilitatea stabilirii vreunei taxe către bugetul de stat”.

A vrut să scape cu o șpagă de 43.000 de euro

Înainte de a fi trimis în instanță, Voiculescu „a încercat să influenţeze procurorii şi a dat mită 43.000 de euro pentru o soluţie favorabilă”, au precizat procurorii DIICOT. Mita ar fi fost intermediată de Marian Lazăr, zis „Chinezu”, un controversat afacerist local. Pentru că „minunea” nu s-a produs, fostul polițist l-a denunțat pe afaceristul care s-a oferit să-l scape de necaz.

Liviu Voiculescu a ieșit basma curată din asta, pentru că, la acea vreme, legea prevedea că nu e pedepsit cel care „denunţă autorităţii fapta, mai înainte ca organul de urmărire să fi fost sesizat pentru acea faptă”. Voiculescu a pretins că ar fi fost șantajat să dea banii.

Cum a crescut averea lui Voiculescu precum Făt Frumos

Tot răul spre bine, spune o vorbă din popor, pentru că Liviu Voiculescu a ieșit din Poliție și a intrat în politică. Fostul polițist a avut o ascensiune fulminantă. După ce a intrat în PNL, în 2015, a devenit primar al comunei Cungrea – Olt (2016). În octombrie 2017, Voiculescu a fost desemnat preşedinte al PNL Olt. În septembrie 2020, el a candidat la Primăria Slatina, dar a pierdut alegerile, iar o lună mai târziu şi-a depus candidatura la Senat, în fruntea listei PNL Olt, şi a fost ales.

La fel de spectaculos a crescut și averea sa. Jurnalistul, scriitorul și activistul pentru drepturile omului, Valeriu Nicolae, supranumit „vânătorul de CV-uri”, l-a luat în vizor pe senatorul PNL.

Iată ce a postat pe Facebook Valeriu Nicolae despre Liviu Voiculescu, pe 4 iunie 2021:

În 2008, domnul Liviu Voiculescu era inspector la Poliția Slatina și se ocupa și de verificarea sălilor cu jocuri de noroc. Slatina, Olt, locul ăla minunat cu Darius Vâlcov și Bercea Mondial. Avea o datorie de 42.000 EUR la bancă, un apartament de 47 de metri pătrați în Slatina și o Dacie veche. În rest nimic, nimic. În 2009, apare într-o poză la o petrecere a lui Bercea și a clanului Duduienilor, la care erau prezenți tot felul de interlopi.

Este anul în care își deschide, prin nevastă, o afacere cinstită și deloc controlată de mafioți, de păcănele. Salariul nevestei crește de vreo 4 ori. Apartamentul se mărește cumva și devine de 52 de metri pătrați. În fapt declarațiile lui de avere și de interese sunt niște mizerii, că doar omul e polițai și se urinează elegant pe ANI (Agenția Națională de Integritate și glume proaste).

În 2011, Liviu Voiculescu a fost acuzat de DIICOT de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. În 2013, nevasta inspectorului de poliție Voiculescu face deja de 27 de ori mai mult din afacerea cu păcănele. Tot în 2013, într-o încercare de a opri ancheta procurorilor, Voiculescu a dat o mită de 43.000 de EUR unui domn care l-a convins că are intrări la “procurori”.

Mită recunoscută de Voiculescu.

În 2016, devine primar liberal de comună din Olt. Are deja un BMW X5 și încă un apartament în Slatina, dar tot nimic în conturi. Familia continuă să trăiască din păcănele, iar declarațiile lui de avere continuă să fie niște mizerii. În declarația din 2017 are un apartament de 80 de metri pătrați, un Range Rover din 2011 și un împrumut de 35.000 EUR care trebuia returnat în 2017. Un an mai târziu, apartamentul are 90 de metri pătrați, mașina este din 2010, iar data de returnare a împrumutului este 2018.

În 2020, liberalul Liviu Voiculescu devine senator de Olt. Are deja unul dintre cele mai scumpe Mercedesuri și un apartament de 100 de metri pătrați în Spania. O căutare pentru proprietăți de dimensiunile apartamentului domnului Voiculescu ne dă o cifră în jur de 300.000 de EUR. Calculate toate dividentele primite de doamna soție, plus salariul domnului primar, sunt mult sub această sumă la data cumpărării. Desigur, ANI nu vede și nu aude.

Pentru prima oară, din 2008 apar brusc și niște conturi deschise în 2019, dar care nu au apărut în declarațiile de avere din 2020. Apartamentul cumpărat în 2019 nu apare nici el în declarațiile de avere din 2020. Procesul în care este acuzat de grup infracțional organizat încă se judecă. În mod firesc, domnul Voiculescu a fost numit de preacinstiții liberali Orban și Cîțu în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în Senat. Domnul Iohannis nu a avut nimic de comentat.

Legătura senatorului păcănelor cu tentativa de modificare a Legii jocurilor de noroc

Potrivit jurnaliștilor de la Gândul, la proiectul Legii  pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc ar fi fost aduse două amendamente „l-ar scăpa pe senatorul PNL de toate problemele”.

Terenul pare a fi pregătit chiar de senatorul PNL Liviu Voiculescu, care, mai întâi, ar fi tras sforile ca un apropiat al său, Teodor Tiberiu Alin, să fie numit șeful Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc.

Apoi, în Parlament a fost promovat proiectul de lege, la care s-au făcut mai multe amendamente dubioase. Anul trecut, proiectul s-a împotmolit, fiind avizat negativ de Consiliul Legislativ al cărui președinte este Florin Iordache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.