Negoiță spune că va face plângere penală pentru Parcul Brâncuși. Baie de mulțime la Piața Miniș

plângere penală pentru Parcul Brâncuși

Cocoțat pe un mic postament în fața unei clădiri construite de un consilier general PSD pe un teren retrocedat în condiții discutabile, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a promis luni după amiază că va face plângere penală pentru Parcul Brâncuși.

Problemele oamenilor care au venit la întâlnirea de la Piața Miniș erau altele decât menținerea spațiului verde, din păcate.

Cei mai mulți se plângeau de modul cum se face reabilitarea blocurilor din sector și de locurile de parcare, iar doi pensionari se plângeau că nu au unde să urineze. Chipurile nu sunt suficiente toalete publice și e greu să te ții. Primarul le răspunde că nu poate amplasa toalete publice decât cu pază, pentru că altfel sunt vandalizate. Și cum nu sunt bani pentru pază, asta e.

O pensionară se plânge foarte vocal că îi plouă în bloc, chiar dacă este vorba de o proprietate privată cu care Primăria nu are treabă, iar alți oameni reclamă lipsa de acțiune a autorităților în problema țânțarilor. Asta cu toate că problema dezinsecției e la Primăria Municipiului București, nu la cea de sector.

Cum îndrăznește cineva să îl acuze pe primar de o problemă oarecare, cum îi sar în cap pensionarii: ”Cum vorbești așa cu domnul primar?”. Au și ei nemulțumirile lor, dar și le exprimă umil, ca în fața autorităților unse de votul poporului.

Robert Negoiță: ”Un comportament ticălos din partea Guvernului”

Cât despre reabilitarea blocurilor, problemele sunt multe – ba că muncitorii lasă mizerie în urma lor, ba că au montat prost geamurile și nu mai pot fi puse plase pentru țânțari și așa mai departe.

Negoiță îi pune pe subalterni să ia notițe, ba chiar promite că la finalul întâlnirii va merge să vadă cu ochii lui chestiunea cu plasa de țânțari. La final însă, cu se făcuse târziu și trebuia să ajungă la o altă întâlnire cu cetățenii din sector, îl trimite responsabilul din Primărie cu reabilitările împreună cu cetățeanul nemulțumit.

Primarul recunoaște că are probleme cu unele echipe care lucrează la reabilitarea blocurilor. ”Știți foarte bine că avem mari probleme cu asigurarea forței de muncă. Cei pricepuți au plecat din țară, lucrează în străinătate. Dar nu pot să nu remarc și un comportament ticălos din partea Guvernului, care dă ajutoare sociale și încurajează nemunca”, a spus edilul.

Toate acestea sunt rostite din fața unei clădiri pe care o construiește consilierul general PSD (partid din care Robert Negoiță face parte) Petre Chirică, pe un teren retrocedat în condiții dubioase, așa cum a dezvăluit Cetateanul.net. ”E o ticăloșie fără de margini ce se întâmplă în spatele meu”, perorează primarul. Când din mulțime i se precizează că este vorba de un coleg de-al său de partid, Robert Negoiță spune că nu este el vinovat și că nu poate răspunde pentru alți membri ai PSD, cum nu ar putea răspunde nici pentru frații săi.

Primarul promite plângere penală pentru Parcul Brâncuși

Cu greu, discuția ajunge în cele din urmă și la Parcul Brâncuși, retrocedat în 2011 de primarul general de la acea vreme Sorin Oprescu.

”În ceea ce privește Parcul Brâncuși, pregătim documentele necesare pentru a depune o plângere penală, pentru că ce se întâmplă acolo e profund în neregulă”, spune edilul PSD. Nu a dat mai multe amănunte, dar i-a invitat pe cetățeni, dacă au documente privind ilegalitățile comise în procesul de retrocedare, să i le înmâneze. ”Uită” să precizeze că el a trimis buldozerele în parc, de Paști, să demoleze aleile. Detalii…

Din păcate, discuția este din nou deturnată de la salvarea spațiilor verzi la locurile de parcare și faptul că multe dintre ele nu au fost marcate. Deh, românului îi arde de mașină, nu de parcuri. Mai multă poluare, nu mai mult oxigen. ”Asta-i țara”, cum spunea fostul premier Adrian Năstase, înainte de ”stagiul de specializare” la pușcărie.

Sî vedem acum ce se va întâmpla și cu această plângere penală pentru Parcul Brâncuși.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.