VIDEO Robert Negoiță a început demolarea Parcului Brâncuși. Duminică cetățenii ies la miting

Cu pickhammere și excavatoare, angajații Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, au început demolarea Parcului Brâncuși din cartierul Titan. Sâmbăta, ca hoții!

Demolarea Parcului Brâncuși, mai exact distrugerea terenului de sport, a locului de joacă pentru copii, a aleilor și a țarcului pentru câini are loc în urma unei decizii a instanței. Practic, proprietara terenului, care l-a obținut printr-o retrocedare din 2005, a obținut de la judecători o decizie prin care obligă primăria Sectorului 3 să elibereze Parcul Brâncuși de mobilierul stradal și de toate celelalte construcții.

Muncitorul care lucra pe excavator s-a arătat extrem de deranjat că lucrările de demolare erau filmate de reporterul Cetateanul.net, căruia i-a adresat injurii. În dimineața zilei de sâmbătă, când s-au întâmplat aceste lucruri, mai mulți oameni care ieșiseră să-și plimbe copiii sau câinii se uitau neputuncioși și totodată revoltați cum se distruge această oază de verdeață.

Negoiță spune că nu poate opri demolarea Parcului Brâncuși. Are însă la dispoziție două soluții

Recent, primarul Robert Negoiță se arăta și el neputincios, într-o discuție cu reporterul Cetateanul.net. Asta cu toate că i-am prezentat cele două soluții pe care le are la dispoziție și care amândouă depind de primarul general Gabriela Firea, cu care Negoiță se afișează frecvent la evenimente publice.

Prima soluție ar fi ca Gabriela Firea, la cererea lui Robert Negoiță, să introducă pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) un proiect de hotărâre privind exproprierea suprafeței respective, pentru cauză de utilitate publică. A doua a fost deja testată cu succes de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță – nu atât de apropiat de Gabriela Firea precum Robert Negoiță – într-o speță similară, cea referitoare la terenul de pe Aleea Terasei. Concret, Băluță a obținut de la Firea împuternicire să negocieze cu proprietarul și să-l despăgubească. Astfel, terenul respectiv a fost redat comunității.

Miting în Parcul Brâncuși, organizat de USR

Un miting de protest pentru salvarea Parcului Brâncuși este organizat duminică, începând cu ora 11,00, de USR Sector 3.

”Vă invităm la o discuție cu reprezentanții USR în cadrul căreia să identificăm împreună cele mai bune demersuri pentru salvarea parcului Brâncuşi. Considerăm că este inacceptabil ca un alt spaţiu verde atât de necesar locuitorilor din Sectorul 3 să dispară. Împreună vom semna o petiție cu ajutorul căreia consilierii noștri se vor putea prezenta la următoarea şedinţă a consiliului primăriei pentru a transmite cerințele voastre. Singura metodă de a pune presiune pe primărie și de a salva parcul este împreună!”, se arată în postarea de pe Facebook a formațiunii politice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here