Nicușor Dan, făcut praf de consilierii generali în scandalul PUZ-ului Sectorului 2: Nu ne reprezintă cu bună credință

Adrian Bold
Nicușor Dan FOTO Forbes

Consilierii generali sar la gâtul primarului Capitalei Nicușor Dan, după ce edilul a cerut judecătorilor să mențină suspendarea PUZ-ului Sectorului 2, decizie în urma căreia proiecte publice de milioane de euro au fost blocate.

Iar printre cele mai afectate sunt investițiile din Sănătate. Suspendarea PUZ sector 2 aruncă în aer proiectul Institutului de Urgență pentru boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu de construirea unui nou corp, proiect finanțat prin PNRR C12, în valoare de aproximativ 790 milioane de lei.

De asemenea, Institutul Oncologic „Prof.dr. Alexandru Trestioreanu” București nu va mai construi Centrul de Excelență în Oncologie, pierzând finanțarea de peste 2 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI: Încă două spitale, Institutele de Cardiologie și Oncologie, rămân fără fondurile din PNRR, cu „sprijinul” lui Nicușor Dan: „Nu-s de interes național”!

Primarul general Nicușor Dan nu are mandat de la CGMB să-l reprezinte în instanță

Culmea, în întâmpinarea trimisă la instanță, în procesul în care Primăria Sectorului 2 cere Curții de Apel București să suspende hotărârea de suspendare a HCGMB nr. 339/2020, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 2, primarul Nicușor Dan a pretins că este reprezentantul legal la Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Or, Nicușor Dan nu are niciun mandat din partea CGMB să-l reprezinte în instanță și nici legea nu-i permite asta!?!

În numele Consiliului General, Nicușor Dan a angajat o casă de avocatură care, respectând indicațiile sale, a combătut PUZ-ul sectorului 2, în contradicție cu poziția CGMB, care îl aprobase prin Hotărârea nr. 339/2020.

Asta cu toate că, pe vremea când era activist, Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru contractele semnate cu avocați, deși are aparat juridic propriu.

CITEȘTE ȘI: IPOCRIT. Nicușor Dan, una zice alta face! Primarul Capitalei aruncă pe avocați zeci de milioane din bani publici

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI, reprezentat legal de Primar General – Nicușor Dan şi convențional de către Societatea Profesională de Avocați cu Răspundere Limitată „Dragomir şi Asociatii”, solicitând instanţei de judecată:

1) În principal, să admită excepția inadmisibilității cererilor de suspendare a Sentinţei civile nr. 3329/2023;

2) În subsidiar, să respingă cererile de suspendare ca neîntemeiate, scrie negru pe alb în documentul trimis la instanță.

În situația în care primarul Nicușor Dan ar fi fost mandatat de Consiliul General să-l reprezinte în instanță, edilul ar fi trebuit să susțină în proces poziția CGMB, nu a sa personală.

Pavel Marius Adrian (PSD): „Nu suntem reprezentați cu bună credință de Nicușor Dan! Ceea ce se întâmplă e strigător la cer!”

Consilierii generali s-au întrebat, pe bună dreptate, interesele cui reprezintă în instanță Nicușor Dan.

În ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București, din 30 august 2023, consilierul general Pavel Marius Adrian (PSD) a atras atenția că, în procesul cu Primăria Sectorului 2, avocații angajați de primar, în numele CGMB, nu apără legalitatea actului administrativ adoptat de Consiliul General, iar Nicușor Dan nu îi reprezintă „cu bună credință”.

FOTO Facebook

„Noi suntem reprezentaţi de o societate de avocatură care se numeşte „Dragomir şi Asociaţii”. Le reamintesc acestora că  au obligaţia să ne susţină legalitatea actului administrativ adoptat de Consiliul General şi mă refer la la PUZ sector 2 în acest caz şi să ne reprezinte cu bună credinţă pe noi consilierii generali şi Consiliul General în ansamblul său şi aici mă refer la hotărârile adoptate de către Consiliul General. Ceea ce se întâmplă astăzi este strigător la cer dacă nu o să spun ilegal, este anormal ca investiţii publice de la nivelul București și eu am făcut vorbire doar de cele de la sectorul 2 dat fiindcă este un proces nou, este incalificabil la adresa bucureştenilor şi astăzi vorbim de sectorul 2. Nu ştiu ce părere au ceilalţi consilieri generali din orice grup PNL, USR care îl susţin pe domnul Primar General şi PMP nu în ultimul rând dar faptul că noi nu suntem reprezentaţi cu bună credinţă nu mă face să mă gândesc decât că uitându-mă la poziţia procesuală adoptată de către Primăria Municipiului Bucureşti care nu susţine actele administrative adoptate de Consiliul General este anormal, a declarat consilierul general Pavel Marius Adrian.

CITEȘTE ȘI: Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan! Proiecte publice de milioane de euro, blocate de primarul Capitalei. Primăria Sectorului 2: „Ne crează o daună istorică!”

Diana Mardarovici (PNL): „Situație de-a dreptul tragică la Spitalul Fundeni”

Și alți consilieri generali au luat poziție față de derapajele grave ale primarului Nicușor Dan.

Diana Mardarovici, liderul grupului PNL din Consiliul General al Primăriei București, a subliniat, pentru DCNews, că la Spitalul Fundeni situația în care se află, cu cele două investiții majore, din cauza anulării PUZ Sector 2, ca urmare a demersurilor făcute în instanță de primarul general, este de-a dreptul tragică.

FOTO Facebook

„O situație incredibil de tristă, pentru că noi avem nevoie de investiții foarte mari în sănătate și ratăm oportunități din cauza unor blocaje administrative, a precizat Mardarovici, pentru DCNews.  

Consilierul general nu este de acord cu poziția aparatului primarului potrivit căreia cele două mai unități medicale – Institutul de Cardiologie CC Iliescu și Centrul de Oncologie nu sunt de interes național

Diana Mardarovici a mai arătat că, în instanță, „avocații care trebuie să reprezinte Consiliul General nu apără documentația emisă de acesta”, ci decizia primarului general Nicușor Dan.

Andrei Badiu (PNL): „Nicușor Dan a blocat foarte multe investiții publice”

La rândul său, consilierul general Andrei Badiu (PNL) atrage atenția că lupta lui Nicușor Dan cu rechinii imobiliari a blocat întreaga capitală.

„În disperarea lui și-n lupta lui haotică cu rechinii imobiliari – o masă de oameni nedeterminată, Nicușor Dan a blocat foarte multe investiții publice. PUZ-urile au ajuns ca un fel de bau-bau, nimeni nu știe ce e cu ele, dar sunt rele. Nu, PUZ-urile sunt normale, sunt reglementări urbanistice în orice sat, oraș, capitală europeană și construirea are la bază planuri urbanistice. Ele sunt o proiecție, nu se referă la ce se întâmplă în prezent. (…) Toți suntem blocați. Cartierul Justiției a fost blocat, la Facultatea de Drept suntem într-un blocaj, la Fundeni iată în ce situație suntem. Primarul a blocat tot, tot fără excepție”, a declarat Andrei Badiu, pentru DCNews.

FOTO Facebook

„Primarul care plătește avocați pentru apărarea intereselor CGMB, în pofita hotărârii de Consiliu prin care spuneam că orice reprezentant al nostru trebuie să apere actele administrative emise de Consiliu, uitați ce se întâmplă astăzi cu avocații care ne reprezintă: nu ne apără actele, pun concluzii pentru sistarea efectelor sau anularea actelor”, a mai spus consilierul general.

Constantin Hazarian (PNL): „Sectorul 2 este în imposibilitatea de a face investiții de 1,7 miliarde de euro din PNRR”

Constantin Hazarian, consilier general PNL și președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului General al Municipiului București, a atras și el atenția asupra dezastrului care se prefigurează în sectorul 2.

„După ce s-a votat suspendarea în integralitate a PUZ Sector 2, am făcut un proiect de hotărâre în care exceptam investițiile publice, în special la cerințelor celor de la USR care voiau să facă Cartierul Justiției – investițiile publice puteau merge înainte. După 27 decembrie 2021, un ONG a dat în judecată Primăria Capitalei. Ca un făcut, primarul general a achiesat la pretențiile reclamantului. Între timp, instanța a decis reluarea valabilității PUZ-ului Sector 2, au fost emise autorizații în baza acelui PUZ, moment în care Nicușor Dan i-a dat în judecată ca să le anuleze, iar cei de la Sectorul 2 sunt în imposibilitatea de a face investiții de 1,7 miliarde de euro din PNRR”, a declarat în spațiul public Constantin Hazarian.

Consilierul îi acuză și el pe avocații angajați de Nicușor Dan, în numele CGMB, că nu le reprezintă interesele.

Apărarea pe care o fac avocații nu are legătură cu mandatul pe care l-am dat noi, CGMB, avocaților. Ei nu respectă mandatul pe care noi l-am dat. Noi n-am fost consultați, niciun consilier, dar se văd cu Nicușor Dan care le trasează sarcini”, a mai spus Hazarian.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.