luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalÎncă două spitale, Institutele de Cardiologie și Oncologie, rămân fără fondurile din...

Încă două spitale, Institutele de Cardiologie și Oncologie, rămân fără fondurile din PNRR, cu „sprijinul” lui Nicușor Dan: „Nu-s de interes național”!

-

Revoltător! În încercarea de a-i convinge pe judecători să mențină suspendarea PUZ-ului în baza căreia pot fi extinse, prin PNRR cele două mari spitale sectorului 2, primarul general Nicușor Dan a susținut că două dintre marile spitale bucureștene, care vor pierde fondurile din PNRR în urma hotărârii, nu sunt obiective de interes național!?!

O atitudine extrem de cinică față de miile de pacienți din toată țara care au nevoie, pentru a rămâne în viață, de Institutul de Cardiologie CC Iliescu și de Institutul de Oncologie.

Primăria Sectorului 2 s-a aflat miercuri la Curtea de Apel București pentru a încerca, pe cale extraordinară, să suspende hotărârea de suspendare a HCGMB nr. 339/2020, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 2 București, astfel încât Institutul de Cardiologie CC Iliescu, Centrul de Oncologie, dar și multe alte obiective publice, precum școli și grădinițe, să poată beneficia de fondurile europene alocate.

CITEȘTE ȘI: Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan! Proiecte publice de milioane de euro, blocate de primarul Capitalei. Primăria Sectorului 2: „Ne crează o daună istorică!”

Avocații Capitalei nu-i reprezintă pe bucureșteni

Revoltător este că avocații Consiliului General al Municipiului București, în loc să apere interesele Consiliului, au reprezentat punctul de vedere al primarului general Nicușor Dan, care, împreună cu haita de ONG-uri declarat civice, au încercat din răsputeri să desființeze toate PUZ-urile sectoarelor Capitalei.

Cu tupeu, avocații plătiți din banii bucureștenilor (inclusiv pacienți ai Institutului de Cardiologie CC Iliescu și Centrului de Oncologie), instruiți de primarul Nicușor Dan, au susținut în fața judecătorilor că cele două mari unități spitalicești nu sunt de interes național. Adică, nu are nicio importanță dacă vor pierde fondurile europene alocate pentru modernizare, iar în final pacienții vor avea de suferit.

Suspendarea PUZ sector 2 aruncă în aer proiectul Institutului de Urgență pentru boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu de construirea unui nou corp, proiect finanțat prin PNRR C12, în valoare de aproximativ 790 milioane de lei.

De asemenea, Institutul Oncologic „Prof.dr. Alexandru Trestioreanu” București nu va mai construi Centrul de Excelență în Oncologie, pierzând finanțarea de peste 2 miliarde de lei.

Nicușor Dan îngroapă proiecte de peste 8 miliarde de lei

Primăria Sectorului 2 a cerut Curții de Apel București să ridice suspendarea documentației de urbanism (PUZ Sector 2) privind obiective publice de importanță națională și municipală, „pentru evitarea producerii de prejudicii iremediabile aduse autorității publice și interesului public”. Altfel, Sectorul 2 riscă să piardă 8,5 miliarde de lei (peste 160 milioane de euro) din cauza lui Nicușor Dan și a haitei de asociații auto-numite civice cu care își coordonează acțiunile în instanță.

Procesul fusese deschis de Fundația Eco Civica, condusă de Dan Trifu, prieten al primarului general Nicușor Dan, acțiune susținută în instanță de același Nicușor Dan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...