EXCLUSIV Dezastrul de la Universitar! #coronavirus Cum s-a infectat spitalul din vina echipei managerului Nica

#coronavirus
Adriana Nica a fost demisă de la conducerea SUUB după ce spitalul a fost infectat cu Covid-19

EXCLUSIV Ancheta epidemiologică declanșată la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) arată cum s-a răspândit ca fulgerul virusul Covid-19 de la o secție la alta, din cauza neglijenței crase a echipei manageriale Adriana Nica – Dorin Ionescu, ne-au spus surse din Ministerul Sănătății.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

În urma dezastrului, șase secții ale spitalului au fost închise, iar managerul Adriana Nica și directorul medical al SUUB Dorin Ionescu au fost demiși de la conducerea spitalului.

Reamintim că Adriana Nica se află de mai mulți ani într-o relație cu fostul primar general Sorin Oprescu, fiind chiar intimată în dosarul de corupție al acestuia. În prezent, Oprescu este șeful Secției Chirurgie 4 în spitalul condus până la dezastru de Adriana Nica.

CITEȘTE ȘI: Neregulile de la Spitalul Universitar. Ce nu trebuie să rateze Corpul de control

#coronavirus Schema infectării

Ziarul Cetățeanul prezintă în exclusivitate circuitul epidemiologic al infectării cu coronavirus la Spitalul Universitar, care relevă o crasă neglijență a echipei manageriale coordonată de Adriana Nica, până la data de 22 martie 2020, când a fost demisă.  

#coronavirus
  • Pacientul zero a fost adus de la Centrul de dializă Diaverum la Spitalul Universitar. El nu a fost testat la internare pentru Covid-19, chiar dacă avea febră mare și, mai mult, era diagnosticat cu pneumonie!
  • Abia după cinci zile a fost testat, când deja virusul se propagase în multe alte secții. Coincidență sau nu, la Diaverum lucrează și directorul medical al SUUB, Dorin Ionescu, cercetat penal acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit surselor medicale, Dorin Ionescu este cel care nu a permis testarea pacientului de la Diaverum.
  • Pacientul adus de la Centrul de dializă Diaverum i-a infectat cu #coronavirus, mai întâi, pe bolnavii cu care împărțea același salon de la Nefrologie. FOCAR EPIDEMIOLOGIC!
  • Bolnavii de la Nefrologie infectați de pacientul zero (decedat între timp) au avut nevoie și de investigații în spital – cele mai multe fiind investigații cardiologice. Unul dintre acești pacienți a ajuns la Unitatea de Terapie Intensivă Cardio (UTIC). FOCAR EPIDEMIOLOGIC!
  • Toți medicii de la Cardiologie care au îngrijit pacienții provenind din dializă au fost infectați imediat și ei cu #coronavirus, după cum au dovedit testele pentru infecția cu Covid-19.
  • Virusul s-a transmis mai departe la pacienții internați la Secția Cardiologie. FOCAR EPIDEMIOLOGIC!
  • Pacienți de la Cardiologie au fost aduși la Secția Chirurgie cardiovasculară, aducând nenorocirea și acolo. FOCAR EPIDEMIOLOGIC!
  • Tot pacienți de la Cardiologie au ajuns și la Secția Ortopedie, transmițând virusul și pacienților internați în această secție. FOCAR EPIDEMIOLOGIC!
  • Precizare: Inițial am consemnat, din eroare, că pacientul zero ar fi fost internat inițial lșa secția ATI din spital. În realitate acesta a fost internat la secția Nefrologie de la et. 13. Am făcut cuvenita rectificare

CITEȘTE ȘI: Degringoladă la Spitalul Universitar. Cade tavanul la blocul operator

#coronavirus Șase secții de la Spitalul Universitar din București au fost închise

Consecințele neglijenței criminale s-au văzut în scurt timp. Până acum, 27 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 la Spitalul Universitar din București. Este vorba despre 17 cadre medicale și 10 pacienți.

Numărul celor infectați ar putea fi însă mult mai mare. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% dintre acestea se așteaptă încă rezultatele.

#coronavirus Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Pentru a stopa transmiterea în masă a virusului, noul manager care a fost numit în locul Adrianei Nica a dispus ca șase secții să fie închise, pentru a fi dezinfectate. Este vorba despre secțiile de ATI, cardiologie, ortopedie, nefrologie, chirurgie cardiologie și chirurgie toracică.

CITEȘTE ȘI: Consiliul de Etică, sesizat pentru impostura academică de la Spitalul Universitar

Directorul medical al SUUB, cercetat penal

#coronavirus

Managerul demis al Spitalului Universitar, Adriana Nica – amanta fostului primar general Sorin Oprescu, s-ar putea alege și ea cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, susțin surse medicale.

Ceea ce putem afirma însă cu certitudine este că directorul medical al SUUB Dorin Ionescu, omul de încredere al Adrianei Nica, este deja cercetat penal pentru aceeași infracțiune. Mai mulți angajați ai spitalului l-au reclamat la Parchet!

#coronavirus

Angajații spitalului au reclamat faptul că, din cauza directorului medical, „au fost puși în pericol de infectare cu COVID-19”.

Din spusele angajaților SUUB, directorul medical Dorin Ionescu nu le-a dat echipamente de protecție.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Universitar, lovit de sindromul Dăncilă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here