duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalNababii de la gaze! Cheltuieli nesimțite la Transgaz. Acționar majoritar este Statul

Nababii de la gaze! Cheltuieli nesimțite la Transgaz. Acționar majoritar este Statul

-

După dezvăluirile făcute de ziarul Cetățeanul, angajații Transgaz au început să să dezvăluie noi aspecte privind cheltuielile deșănțate făcute la compania al cărei acționar majoritarc este statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Astfel, fiecare angajat de la Transgaz, pe lângă indemnizația de concediu, cel puțin dublă față de cea prevăzută în Codul Muncii, beneficează și de decontarea biletelor de vacanță!

Transgaz este o companie deținută de către statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,51%) și de către alți acționari (41,49%), cu o capitalizare totală de aproape 1 miliard euro.

Citește și Shopping la Transgaz, compania generalilor. Fușereală cu fondurile publice

Concedii scumpe în străinătate pe banii Transgaz

Potrivit documentelor transmise redacției, pe lângă indemnizația de concediu, la Transgaz se decontează vacanțele pentru fiecare angajat, dar și pentru membrii de familie. Fiecare angajat plecat în concediu, în Grecia, în Turcia sau chiar în Mexic primește 65% din prețul biletului. În plus, se decontează și concediul pentru membrii familiei, în proporție de 50% !

Sursele noastre spun că în cazul „bașkanilor” companiei s-a găsit o portiță de a se deconta și transportul (avionul), chiar și peste Oceanul Atlantic, astfel încât decontarea concediului a ajuns la 80%, respectiv 60% pentru fiecare membru al familiei. Sursele vorbesc de vacanțe de peste 10.000 de euro!!!

Alte cheltuieli aberante

Amintim că tot pentru a toca banii companiei, șefii de la Transgaz au plătit contracte pentru achiziţionarea de „servicii de gestionare a crizelor în comunicarea internă” !?!

Astfel, societatea REDHEAD CONSULT SRL Cluj-Napoca, administrată de Adrian Demian Groza (foto facebook), a primit de la Transgaz 9.600 de euro (fără TVA) pe o perioadă de 6 luni, nu se înțelege pentru ce.

Transgaz
Adrian Demian Groza FOTO Facebook

Asta pentru că în contractul încheiat cu Transgaz nu se fac niciun fel de precizări despre activitatea pe care  REDHEAD CONSULT SRL se obligă să o presteze. Contractul detaliază doar clauzele clasice – preț, durată, sancțiuni pentru neexecutarea obligațiilor, forța majoră sau obligații, mai puțin cele referitoare la sarcinile concrete ale prestatorului.

Transgaz

Citește și Piloți” la Transgaz – consilieri, neveste de politicieni și tot felul de sinecuriști

Lefurile grase, stabilite „științific”

În aceeași categorie, reamintim că aceeași conducere a dat banii Societății Naționale pe un contract pentru achiziționarea de „servicii de elaborare a unui studiu comparat privind condiţiile de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SNTGN TRANSGAZ SA, a Directorului General şi a Directorului Financiar”. Așa e când te dau banii, inclusiv, publici, afară din casă!

Transgaz

Societatea TRANSEARCH INTERNATIONAL SRL, administrată de cetățeanul german Burghold Johannes Angelo, a primit de la Transgaz 14.000 de euro (fără TVA) pentru a face un studiu comparat asupra condiţiilor de remunerare pentru poziţii similare din companii ale statului. Se vede că șefii Transgaz nu mai știu în ce moduri să-și mai atribuie remunerațiile grase.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...