Cuibul mincinoșilor de la Ministerul Afacerilor Externe. Petrecerea de la Viena!

Ziarul Cetățeanul a obținut dovezi irefutabile care demonstrează că Ministerul Afacerilor Externe, prin oficialii săi, a dezinformat, în mod repetat și cu bună știință, în comunicările oficiale. Totul a fost făcut pentru a ascunde detaliile unei petreceri private ținută în capitala Austriei.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că, în ianuarie 2023, sala de conferințe a ICR Viena, care ar trebui să reprezinte și să promoveze cultura și civilizația națională în afara țării, a fost transformată în salon de petreceri pentru persoane neautorizate. Cea care a permis asta este chiar directoarea ICR Viena, Andreea Dincă. Avem dovezi foto că în clădirea MAE care găzduiește sediul ICR din Viena a avut loc ilegal petrecerea de majorat a domnișoarei Lorena.

Faptul este extrem de grav, dat fiind că ICR Viena funcționează în subordinea administrativă a Ministerului Afacerilor Externe, iar accesul în sediu se supune unor norme stricte de securitate.

Andreea Dincă și, ulterior, oficiali ai MAE, au încercat să mușamalizeze totul, negând categoric gravul incident de securitate. Acoperindu-se unii pe alții, reprezentanții ICR și ai Ministerului Afacerilor Externe au susținut că cheful din sediul ICR Viena ar fi fost, de fapt, un eveniment cultural organizat de Biserica Penticostală!?!

Puteți vedea în pozele de mai jos actul de dispreț al ICR Viena față de cultură și artă, cu mesele încărcate cu mâncare așezate chiar sub tablouri de mare valoare aduse în regim de expoziție de către o renumită pictoriță austriacă de origine română.

Mesele încărcate cu mâncare au fost aranjate chiar în sala care găzduia o expoziție de pictură a artistei Loretta Stats. Așa promovează cultura națională ICR Viena!

CITEȘTE ȘI: VIDEO Institutul Cultural Român de la Viena, salon de nunți și petreceri private. MAE știe?

Petrecere de majorat la ICR Viena printre tablouri de expoziție

Ziarul Cetățeanul a obținut dovezi incontestabile care confirmă dezvăluirile făcute și dovedesc minciunile ICR Viena și MAE.

La mulți ani, Lorena! Aloo, MAE! Dacă nici asta nu a fost petrecere…

Exact în perioada în care directoarea Andreea Dincă a permis accesul în sediul ICR Viena al unor persoane neautorizate pentru a organiza o petrecere, mai precis un majorat, institutul a găzduit expoziția de tablouri „Portals of wonder”, semnată de artista austriacă de origine română Loretta Stats.

Loreta Statts (stânga), alături de directoarea ICR Viena Andreea Dincă la vernisajul expoziției. În imagine se observă tablourile „prezente” și la petrecerea privată neautorizată din sediul ICR Viena

Născută la Brașov, Loretta Stats este o artistă recunoscută în Austria, ea studiind pictura și grafica la Academia de Arte Frumoase din Viena (Akademie der bildenden Künste Wien). Pentru contribuția sa la mediul cultural vienez, Loretta Stats a fost recompensată cu Premiul de Artă Walter Koschatzky.

Iată ce nota ICR Viena pe site-ul instituției la vernisajul expoziției: „În lucrările Lorettei Stats au fost integrate, restructurate și prelucrate într-un proces de suprapunere atât influențele media, cât și impresiile și evenimentele directe din imediata vecinătate a artistei. În acest proces au apărut spații care încurajează interpretarea, producerea de viziuni și jucare, dar care, în același timp, accentuează importanța intrării directe în contact cu opera artistică”.

În seara zilei de 21 ianuarie 2023, în sala de conferințe a ICR Viena, destinată strict evenimentelor culturale și de reprezentare și unde erau expuse lucrările de artă semnate de Loretta Stats, au descins zeci de petrecăreți pentru a sărbători majoratul unei tinere. La fel de grav este că niciun reprezentant al ICR Viena nu a fost prezent, petrecăreții putându-se plimba nestingheriți de nimeni prin toate birourile, inclusiv în cel al directoarei Andreea Dincă.

Într-un total dispreț față de actul cultural, mesele încărcate cu mâncăruri de petrecere au fost așezate chiar sub tablourile expoziției „Portals of wonder”.

Imaginile, care ne-au fost puse la dispoziție de persoane care au participat la chef, vorbesc de la sine și nu mai au nevoie de niciun comentariu.

CITEȘTE ȘI: Confirmare oficială: Incident grav de securitate la ICR Viena! Directoarea Andreea Dincă minte despre petrecerea privată

ICR Viena, minciuni în cascadă

Aceste fotografii, făcute în sala de conferințe a ICR Viena în seara zilei de 21 ianuarie 2023, dovedesc minciunile țesute deopotrivă de șefa ICR Viena și de oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe pentru a ascunde gravul incident de securitate.

În punctul de  vedere transmis de ICR Viena redacției Cetățeanul, semnat și asumat de directoarea Andreea Dincă, se arată că la data  respectivă institutul a găzduit un eveniment cultural oficial, organizat de Biserica Penticostală Elim Viena, nicidecum o petrecere privată.

„Spațiul ICR Viena a găzduit în luna ianuarie 2023 o reuniune a membrilor Bisericii Elim din Viena, la care au participat doar membri ai acestei confesiuni. Evenimentul a fost inițiat de un reprezentant al Bisericii Elim din Viena. Respingem orice alegație cu privire la organizarea unei presupuse petreceri private”, se arăta în comunicarea transmisă de ICR Viena, cu avizul MAE. Imaginile de la petrecerea privată dovedesc cu prisosință dezinformarea ICR Viena.

Andreea Dincă nu știa însă că minciuna are picioare scurte… Chestionați de jurnaliștii Cetățeanul, oficialii bisericii au negat categoric că ar fi organizat vreun eveniment oficial la ICR Viena.

CITEȘTE ȘI: FOTOGRAFII DE ÎNGHEAȚĂ APELE. Corpul de Control al MAE minte în scandalul ICR Viena

Corpul de Control al MAE a încercat să mușamalizeze incidentul

Cetățeanul a solicitat Președinției României să verifice gravul incident de securitate, dar consiliera prezidențială Luminița Odobescu, actualul ministru de externe, a redirecționat sesizarea către Ministerul Afacerilor Externe.

A fost de fapt un simulacru de anchetă, făcut de șeful Corpului de Control și Evaluare Diplomatică, Ion Pascu, menit să o „albească” pe șefa ICR Viena.

Corpul de Control nu s-a obosit să verifice nimic, luând de bun tot ce le-a spus directoarea Andreea Dincă, inclusiv minciuni care se puteau verifica foarte ușor, chiar și numai comparând răspunsurile oficiale ale MAE și ICR Viena. Astfel că răspunsul șefului Corpului de Control al MAE, Ion Pascu, a fost tot unul mincinos: „Verificările întreprinse de MAE nu confirma informațiile prezentate în sesizare. Întâlnirea din 21 ianuarie 2023 la care faceți referire nu a avut caracterul unei petreceri”.

Dezinformare flagrantă! Pozele pe care le-am prezentat mai sus dovedesc că la Institutul Cultural Român din Viena a avut loc o petrecere de majorat și că Ministrul Afacerilor Externe a mințit în comunicarea oficială către ziarul Cetățeanul.

Ion Pascu (75 de ani), șeful Corpului de Control al MAE, a făcut un simulacru de anchetă, pentru a o albi pe directoarea Dincă

Ministra Luminița Odobescu păstrează „omerta”

Timp de mai bine de o lună, reporterii ziarului Cetățeanul au insistat să obțină o întrevedere cu ministrul Luminița Odobescu, pentru a-i prezenta probele deținute și a obține un punct de vedere înainte de publicarea acestui articol.

Desi a fost implicată, chiar și numai prin faptul că răspunsul mincinos al MAE a venit ca urmare a sesizării făcute către Luminița Odobescu, actuala ministră a refuzat să ia la cunoștință dovezile de mai sus.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. MAE este o mafie nenorocita in care la examene nici nu trebuie sa te prezinti daca esti smecher si pilos si toate sub pretextul tacerii si protejarii acoperitilor. Nimic altceva. MAFIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.