FOTOGRAFII DE ÎNGHEAȚĂ APELE. Corpul de Control al MAE minte în scandalul ICR Viena

Ipocrizie fără margini la Ministerul Afacerilor Externe. Corpul de Control al MAE încearcă să o „albească” pe șefa Institutului Cultural Român de la Viena, Andreea Dincă, cea care a permis organizarea unei petreceri private ilegale în sediul instituției.

Anchetă realizată de Sorin Ghica și Cătălin Antohe

Directoarea ICR Viena Andreea Dincă a pretins că, de fapt, cheful, din 21 ianuarie 2023 (DETALII AICI), nu a fost chef, ci un eveniment oficial, iar funcționarii MAE, care ar fi trebuit să facă o anchetă, i-au ținut isonul.

Numai că în două documente oficiale, cei care încearcă acum să ascundă gunoiul sub preș se contrazic flagrant. Mai mult, ziarul Cetățeanul prezintă în exclusivitate o serie de fotografii, care dovedesc minciuna MAE.

Dovezi irefutabile. Imaginile nu mint!

Funcționarii Corpului de Control și Evaluare Diplomatică al MAE, care au făcut „ancheta”, au negat categoric că ar fi fost vorba de un incident de securitate: așa-zisul eveniment „cultural” s-ar fi desfășurat strict în sala de conferințe a ICR Viena, iar participanții la eveniment (petrecăreții, spunem noi) ar fi fost supravegheați permanent. De cine ar fi fost supravegheați, MAE nu poate să explice. O spunem noi, însă: de nimeni! ICR Viena are doar trei angajați – directoarea Andreea Dincă, un director adjunct și un referent. Niciunul dintre cei trei nu s-a aflat în sediul ICR Viena în seara zilei de 21 ianuarie 2023.

Faptul este extrem de grav, dat fiind că ICR Viena funcționează în subordinea administrativă a Ministerului Afacerilor Externe, iar accesul în sediu se supune unor norme de securitate stricte. Mai mult, directoarea Andreea Dincă are acces la informații din categoria „Secret de serviciu”, fiind titulara unui certificat ORNISS. Cu alte cuvinte, în biroul său, nesupravegheat de nimeni, inclusiv pe computerul acesteia, se găseau, în seara zilei de 21 ianuarie 2023, documente cu statut de „Secret de serviciu”.

Dovada irefutabilă că MAE încearcă să o protejeze pe directoarea ICR Viena sunt fotografiile sediului ICR făcute chiar în seara de 21 ianuarie 2023 de către cel care a semnalat cazul și Ministerului Afacerilor Externe.

Fotografiile realizate chiar în timpul petrecerii secrete ținută ilegal la ICR Viena
Fotografiile realizate chiar în timpul petrecerii secrete ținută ilegal la ICR Viena

În imagini puteți vedea că în biroul Andreei Dincă erau aprinse toate luminile, dovadă că participanții la chef s-au plimbat pe unde au vrut, nestingheriți de nimeni.

În sala de conferințe, în care ar fi trebuit să rămână petrecăreții, erau de asemenea luminile aprinse, iar geamurile au fost astupate cu folie, pentru evitarea privirilor indiscrete.

Șefa ICR Viena dezinformează în comunicările oficiale

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit gravul incidentul de securitate petrecut la ICR Viena în ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2023. Institutul, care ar trebui să reprezinte și să promoveze cultura și civilizația națională în afara țării, s-a transformat în salon de petreceri private.

Directoarea ICR Viena Andreea Dincă a încredințat ilegal, fără nicio aprobare, cheia sediului institutului, aparținând MAE, unor persoane private, pentru a face o petrecere în sala de conferințe, destinată strict evenimentelor culturale și de reprezentare.

La petrecere nu a fost prezent niciun angajat al ICR care să supravegheze sediul, pentru ca persoane rău intenționate să nu pătrundă în alte birouri sau să încerce să acceseze sistemul informatic al Institutului.

ICR Viena
Andreea Dincă (centru), șefa ICR Viena FOTO Facebook

Apelând la o dezinformare grosolană (fals în documente oficiale, cum vom demonstra mai jos), după dezvăluirile Cetățeanul, directoarea Andreea Dincă a pretins că sediul ICR Viena ar fi găzduit, de fapt, în acea seară, un eveniment cultural (!?!), la care ar fi participat membri ai Bisericii Penticostale Elim Viena.

Spațiul ICR Viena a găzduit în luna ianuarie 2023 o reuniune a membrilor Bisericii Elim din Viena, la care au participat doar membri ai acestei confesiuni. Evenimentul a fost inițiat de un reprezentant al Bisericii Elim din Viena. Respingem orice alegație cu privire la organizarea unei presupuse petreceri private”, este punctul de vedere al ICR Viena, asumat de directoarea Andreea Dincă, transmis ziarului Cetățeanul.

Contactați de ziarul Cetățeanul, reprezentanții Bisericii Elim Viena au demontat aceste minciuni. Șefii acestei Biserici au fost categorici: Biserica Penticostală Elim nu a organizat niciun eveniment în sediul institutului.

Acțiunea „Nufărul” la Corpul de Control și Evaluare Diplomatică al MAE

La solicitarea Cetățeanul, Ministerul Afacerilor Externe a demarat o anchetă, pentru investigarea gravului incident de securitate.

Așa-zisa anchetă, făcută de șeful Corpului de Control și Evaluare Diplomatică, Ion Pascu, s-a dovedit a fi doar o petardă, menită să o „albească” pe șefa ICR Viena.

Corpul de Control nu s-a obosit să verifice nimic, luând de bun tot ce le-a spus directoarea Andreea Dincă, inclusiv minciuni care se puteau verifica foarte ușor, chiar și numai comparând răspunsurile oficiale ale MAE și ICR Viena.

Răspunsul oficial transmis de Corpul de Control ziarul Cetățeanul ar putea fi catalogat drept ticălos dacă nu ar fi altfel decât jenant: de fapt, „evenimentul cultural” a fost organizat cu membri ai Bisericii Peniel Năvodari și alte instituții penticostale. Biserica Elim a dispărut din peisajul ICR și MAE după ce ziarul Cetățeanul a demontat minciuna! Mai jos vedeți minciunile de la o adresă la alta.

Minciunile ICR Viena și ale MAE se bat cap în cap

„Verificările  întreprinse de MAE nu confirmă informațiile  prezentate în sesizare. Întâlnirea  din 21 ianuarie 2023, la care faceți referire, nu a avut caracterul unei petreceri (nu s-a consumat alcool, nu s-a ascultat muzică). Aceasta a fost realizată de un lucrător al Institutului (membru al bisericii penticostale din Austria), cu acordul doamnei Andreea Dincă. La întâlnire au participat 16 persoane, dintre care 2 pastori de la biserica Peniel Năvodari, unul de la biserica Betania Krems și un prezbiter al bisericii Emanuel din Viena. Persoanele invitate au avut un acces limitat la spațiile de lucru cu publicul din Institut și au fost însoțite permanent de către organizatorul întâlnirii, este răspunsul halucinant transmis de Corpul de Control. Pozele de mai sus ale sediului arată că „s-a umblat” și la biroul directoarei Andreea Dincă, spațiu care evident că nu este de lucru cu publicul.

Documentul oficial, întocmit mincinos (fără verificarea situației reale), este semnat de șeful Corpului de Control al MAE, Ion Pascu (75 de ani), personaj extrem de controversat, aflat pe „Lista Fantomelor Securității”, întocmită de Mircea Răceanu, ultimul român condamnat la moarte, cu referire la ofiţerii acoperiţi sau colaboratorii serviciilor secrete care ocupă funcţii-cheie în stat.

Ion Pascu (75 de ani), șeful Corpului de Control al MAE

Institutul Cultural Român: Andreea Dincă nu a avut aprobarea Comitetului Director al ICR

Ultima piesă din acest puzzle vine tocmai de la Institutul Cultural Român, care infirmă minciunile cuplului Andreea Dincă – Ion Pascu.

Într-un răspuns oficial transmis Cetățeanul, ICR a recunoscut că directoarea ICR Viena nu a cerut aprobare pentru niciun eveniment cultural organizat pe 21 ianuarie 2023, așa cum era obligată.

Culmea, chiar și MAE confirmase, anterior, pentru Cetățeanul, că Andreea Dincă nu a avut acordul nimănui pentru vreun eveniment.

DETALII AICI: Confirmare oficială: Incident grav de securitate la ICR Viena! Directoarea Andreea Dincă minte despre petrecerea privată

„Potrivit procedurilor interne ale Institutului Cultural Român, programele şi proiectele culturale implementate de reprezentanţele ICR din străinătate, cu sau fără finanţare, trebuie înaintate centralei ICR prin Infogramă de fiecare reprezentanţă şi supuse aprobării Comitetului director al ICR. Reprezentanţa ICR Viena nu a înaintat spre aprobare Comitetului director al ICR vreun eveniment cultural care să se desfășoare la sediu în data de 21 ianuarie 2023, se arată în document.

ICR subliniază că pentru alte „activități” desfășurate la ICR Viena, Ministerul Afacerilor Externe este direct responsabil: „Pentru oricare alt tip de activitate desfăşurată, ICR Viena acţionează exclusiv conform reglementărilor specifice instituţiei căreia i se subordonează administrativ, în speţă Ministerul Afacerilor Externe. ICR Viena este condus de doamna Andreea Dincă, director, care beneficiază de drepturile şi se supune obligaţiilor prevăzute în Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, fiind angajata Ministerului Afacerilor Externe pe durata mandatului de şef de misiune diplomatică ICR Viena, cu grad de ministru consilier”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.