Criticile lui Nicușor Dan la noul Cod al Urbanismului, demontate: Același discurs de când era președintele Salvați Bucureștiul

Nicușor Dan, capul ONG-urilor șantajiste

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este desființat de experți, după ce a susţinut că proiectul Codului urbanismului „legalizează hoţia” în construcții.

Proiectul de o importanță vitală pentru București urmează a fi dezbătut, săptămâna viitoare, în Camera Deputaților, for decizional.

La solicitarea Gândul, avocatul Radu Dinulescu a explicat de ce prin noul Cod al Urbanismului spațiile verzi din București nu vor fi distruse. în ciuda acuzațiilor aduse de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Este discursul pe care Nicușor Dan l-a folosit încă de când era președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, este doar o nouă perdea de fum aruncată de primar, susține expertul în urbanism.

„De mai mulți ani, de când Nicușor Dan a apărut în atenția opiniei publice, de când era președintele Asociației Salvați Bucureștiul, continuând cu calitatea lui de deputat și acum de primar, el – din punct de vedere al discursului cu privire la investitori, indiferent ce tip de investitori sunt – a avut aceeași idee, anume aceea că toți investitorii sunt răi. De ce sunt investitorii răi? Pentru că el, în principiu, s-a ocupat de investitorii care construiesc fabrici, spitale, blocuri, școli, magazine, mall-uri și așa mai departe.

Toți cei care construiesc fac lucrurile acestea în orașe, în localități. Nicușor Dan ar dori, sau cel puțin așa spune, să existe doar spațiu verde în oraș. Și dacă s-ar putea să existe spațiu verde – de când e el primar general – doar în curțile oamenilor (nu pe spațiul public, unde să îl facă el, cu banii primăriei, el nefăcând nici măcar un metru de spațiu verde), ar fi și mai bine.

Noi știm cu toții că Nicușor Dan nu s-a îndepărtat de discursul acesta, este discursul lui. Codul Urbanismului nu încurajează sub nicio formă distrugerea spațiilor verzi. Noi avem o lege a spațiilor verzi, Legea 24/2014, care spune că spațiile verzi de orice fel sunt poziționate, în regulamentele de urbanism și fizic, pe teren, pe terenuri proprietate publică.

Spațiile verzi nu pot fi, în accepțiunea, definiția spațiului verde, poziționate pe terenuri private. Când un constructor își primește o autorizație sau când se face un Plan Urbanistic Zonal, este evident că pe terenul acela, conform legii, o să fie 30% spații verzi private, pentru că așa impune Legea Mediului”, precizează avocatul Radu Dinulescu.

Nicușor Dan s-a opus construcției unei noi secții a Spitalului Universitar București

Avocatul Radu Dinulescu a mai amintit că Nicușor Dan s-a opus vehement construirii unei noi secții a Spitalului Universitar din București, spunând că zona aleasă este ”spațiu verde”.

Avocatul Dinulescu menționează că acea zonă, de peste 40 de ani, este o… parcare, iar schița unde respectivul perimetru a fost desenat cu verde – aceasta fiind ”argumentația” lui Nicușor Dan – nu a fost avizată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Pentru Nicușor Dan, conchide avocatul Radu Dinulescu, sănătatea oamenilor nici nu contează, în pofida fapului că dreptul la sănătate este consfințit prin Constituția României.

”Știm cu toții, s-a opus construcției unei noi secții a Spitalului Universitar București, spital de stat, pentru că acolo, pe acel teren, era desenat – în schița de regulament a zonei protejate, noi am demonstrat că schița este neavizată, nevotată de CGMB – ceva cu verde. Și Nicușor Dan a spus că acolo este spațiu verde. Acolo e beton, de peste 40 de ani acolo este o parcare. Nicușor Dan spune că acea parcare este desenată de cineva, chiar greșit fiind, cu verde, și că acolo nu poți să faci ceva pentru sănătatea oamenilor. Nicușor Dan pune dreptul la sănătate, din Constituția României, sub ideea de a exista un spațiu verde într-o curte de spital. Care spațiu verde nici nu există, de fapt.

Noi suntem în situația în care Nicușor Dan a demonstrat deja că nu contează nici dreptul la sănătate, nici dreptul la proprietate, niciun drept fundamental al omului în contra ideii sale că trebuie să existe spațiu verde peste tot și să nu se mai construiască.

Asta-i și ideea, de altfel, care l-a făcut pe el să interzică orice fel de toaletare a copacilor din București. Ceea ce face ca la orice vânt, cât de slab ar fi, să ne cadă copacii pe mașini și în cap”, mai spune avocatul Radu Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.