sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalButoi cu pulbere pentru primarul Nicușor Dan. Ce surpriză neplăcută îi pregătesc...

Butoi cu pulbere pentru primarul Nicușor Dan. Ce surpriză neplăcută îi pregătesc salariații

-

Neplătiți de mai multe luni, funcționari ai unor companii subordonate Primăriei Capitalei amenință cu blocarea activității instituțiilor. Primarul general Nicușor Dan are treburi mai importante.

Preocupat să se pozeze cu realizările Gabrielei Firea, primarul general Nicușor Dan nu se gândește decât la un nou mandat în fruntea Bucureștilor. În acest timp, angajați care ar trebui plătiți de Primăria Capitalei nu și-au primit salariile de mai mult de trei luni!?!

CITEȘTE ȘI: Primarul Nicușor Dan, lovit de amnezie. A uitat că a blocat extinderea Spitalului Municipal, condus de contracandidatul Cîrstoiu

Sunt sute de angajați neplătiți. Oamenii nu mai au cu ce trăi

Nemulțumiți că nu au cu ce să-și mai plătească facturile, angajații amenință că vor ieși în stradă. Primarul Nicușor Dan a primit un ultimatum.

„Dacă până vineri nu plătește salariile restante de patru luni, noi cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară TERMOENERGETICA București Ilfov (ADITBI) vom ieși în stradă și vor picheta Primăria Capitalei. Neplătiți de patru luni sunt și angajații Companiei DDD – Servicii Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție. Vor veni și ei la protest. Ultima oară ne-am luat salariile în ianuarie. Sunt sute de angajați neplătiți. Oamenii nu mai au cu ce trăi, au ajuns la disperare. În timp ce noi suntem neplătiți, în primărie se pregătește mărirea salariilor, dar numai pentru cei de acolo. Este o Hotărâre a Consiliului General”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, Vasile Negrilă, de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară TERMOENERGETICA București Ilfov.

CITEȘTE ȘI: România plătește pentru sabotajul lui Nicușor Dan în dosarul „Roșia Montană”. La fel a fost și în cazul MCV

Salarii mai mari doar pentru angajații din Primăria Capitalei

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituțiilor publice de interes local al municipiului Bucureștii. Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru” şi 14 abțineri.

Creșterea fondului de salarii va fi de până la 15%, pentru toate instituțiile subordonate Municipalității, au precizat reprezentanții aparatului de specialitate în cadrul ședinței CGMB. Strict pentru angajații Primăriei, creșterea va avea o valoare totală de 6,4%. În prezent anvelopa salarială este de 62,5 milioane lei lunar, pentru toți salariații autorității locale.

CITEȘTE ȘI: Piedone, către Nicușor Dan: „Nu te mai poza cu realizările Gabrielei Firea!”

Scandal cu repetiție

Nu este prima oară când primăria lui Nicușor Dan „uită” să mai plătească angajații. În mai 2021, aceiași angajați ai companiei municipale care se ocupă de dezinsecția în Capitală s-au baricadat în sediu, nemulțumiți că nu și-au mai primit banii de luni bune.

Angajații companiei municipale care are în sarcină dezinsecția în București, au apelat la o formă de protest extremă. Ei s-au baricadat în sediul companiei, reproșând faptul că nu și-au mai primit salariile de 6 luni. Activitatea firmei a fost atunci, de asemenea, blocată, din cauza lipsei fondurilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...