Impostură academică. Alchimistul de la Hurmuzachi, ținut în brațe de Universitatea Oradea

Impostorul de la Hurmuzachi, Universitatea Oradea, alchimistul de la Hurmuzachi, Eugen Popescu, diplome ilegale
Eugen Popescu este încă directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi

Alchimistul de la Hurmuzachi, Eugen Popescu, este protejat în continuare de către mai marii Universității din Oradea. Senatul unității de învățământ refuză sistematic să dezbată anularea diplomei de studii a directorului general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, obținută ilegal.

În 1999, Universitatea Oradea a echivalat fraudulos studiile profesionale făcute de Eugen Popescu în Canada cu studiile universitare din România.

Universitatea se stat Oradea amână demascarea unei grave ilegalități

Atunci, conducerea penală a Universități din Oradea a echivalat ilegal (prin echivalare de credite, metodă care nu a fost introdusă la Universitate decât mulți ani mai târziu) studii efectuate la o universitate care nu era recunoscută în România. mai mult,așa-zisele studii universitare ale lui Eugen Popescu au fost verificate în mai puțin de 24 de ore !?!

Verificările demarate ca urmare a investigației de presă a reporterilor Cetățeanul au devoalat faptul că așa-zisul Colegiu de medicină tradițională din Quebec, unde și-a finalizat Eugen Popescu studiile așa-zis universitare nu este recunoscut ca instituție de învățământ de Ministerul Educației din Canada și de nicio altă autoritate competentă a statului canadian.

Quot erat demonstrandum, ar zice oricine, dar nu pare a fi valabil și pentru Senatul Universității din Oradea, instituția care a echivalat ilegal, ca studii universitare, o diplomă de studii profesionale din Canada!
Deși actualul rector al Universității Oradea a solicitat Senatului încă din luna iulie 2019 să verifice și să anuleze diploma de studii a lui Eugen Popescu, forul nu a făcut acest lucru nici până în prezent.
Senatul Universității Oradea a amânat sistematic luarea unei decizii în cazul diplomei lui Popescu, deși avea cunoștință de ilegalitățile comise de Universitate la echivalarea studiilor de la începutul anului, de când corpul de control al Ministerului Educației a pornit verificările încă mai multe luni de zile.

Metodă de tergiversare: Senatorii vor lămuriri suplimentare

Amânările au curs, din iulie pentru 6 septembrie, apoi pe 26 septembrie, dată la care Senatul nu pusese însă cazul Popescu pe ordinea de zi. Apoi,La insistențele Ministerului Educației de a lua o decizie, Senatul Universității Oradea a pus cazul directorului de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pe ordinea de zi a ședinței din 26 septembrie 2019, dar numai pentru a amâna din nou luarea unei decizii, pe motiv că „senatorii” ar dori unele lămuriri suplimmentare.

Următoarea ședință la care se va lua în discuție (posibil) anularea diplomei universitare a lui Popescu este anunțată pe 28 octombrie.

Iată cum explică reprezentanții Universității Oradea de ce nu au luat o decizie nici până în prezent.

Impostorul de la Hurmuzachi, Eugen Popescu, Colegiul Național de Apărare
Diploma de școală profesională care a fost transformată în România în diploma de studii uniersitare la Oradea

„În această perioadă am purtat discuții cu reprezentanții altor instituții pentru a găsi soluția corectă. Nu este atât de simplu. Toată lumea face apel la o prevedere din Legea educației, fără să meargă până la capăt să vadă ce înseamnă mijloace frauduloase și cine are dreptul să constate. (…) În acest moment, chiar dacă am studiat dosarul încă n-am ajuns la toate amănuntele. (…) Lucrurile par a fi clare. Nu se pune problema că unii dintre noi ne-am întreba dacă acea diplomă este în regulă. Pe diploma asta scrie Colegiu. La vremea aceia și noi aveam colegii universitare. Poate colegii au fost induși în eroare”, a declarat, pentru Cetățeanul, prof. univ. Aurel Căuş, noul preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea. Acesta l-a înlocuit în funcție pe prof. univ. Sorin Curilă, care și-a dat demisia chiar pe fondul scandalului diplomei lui Eugen Popescu.

Impostură în diploma directorului de la Hurmuzachi. Studii profesionale, NU universitare

Argumentul invocat de membrii Senatului Universității Oradea nu stă însă în picioare. Iată de ce. Situația diplomei lui Eugen Popescu este una extrem de clară și nu lasă loc la niciun fel de interpretări care ar necesita „lămuriri suplimentare”.

Universitatea Oradea

*** impostor: Persoană care își arogă o falsă identitate și competență, vrând să pară ceea ce nu este.

Eugen Popescu a echivalat o diplomă din 1995 de la o școală de formare profesională din Canada (Collège des médecines douces du Québec) într-o diplomă de studii universitare de lungă durată la Universitatea de stat din Oradea, eliberată în iulie 2000.

 

Raportul corpului de control al Ministerului Educației a confirmat că diploma lui Eugen Popescu a fost emisă ilegal, deoarece „studiile” efectuate de acesta în Canada nu sunt recunoscute în România și, mai mult, Collège des médecines douces du Québec nu este institutuție de învățământ superior.

Astfel, Colegiul de medicină tradiționalistă absolvit de Eugen Popescu nu este recunoscut ca instituție de studii superioare, fapt înscris chiar pe pagina de Internet a acesteia: „Educația oferită de Colegiu este certificată de către Departamentul Dezvoltării Resurselor Umane drept formare profesională (…) nu reprezintă o recunoaștere la nivel legal din partea Departamentului de Educație sau din partea Biroului Profesiilor din Québec”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ