Scandalul de la azilul de bătrâni din Galați infectați cu COVID-19 face prima victimă. Directoarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, schimbată de ministrul Sănătății

Focar de COVID 19 la caminul de batrani

Scandalul de la azilul de bătrâni din Galați infectați cu COVID-19 face prima victimă. Directoarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, doctoriţa Monica Necula, a fost destituită, sâmbătă, 11 aprilie, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii. Acest lucru s-a produs la sesizarea prefectului Gabriel Avrămescu. El a comunicat ministerului că doctoriţa Necula nu a respectat  în mod intenţionat prevederile legale în vigoare.

   Prefectul a afirmat că Spitalul de Pneumoftiziologie este o unitate medicală din faza a doua. Potrivit ordinului 555/03.04.2020, aceasta se aplică „când spitalele de boli infecţioase sunt depăşite din punct de vedere al pacienţilor izolaţi şi internaţi în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu COVID-19 prin izolarea pacienţilor într-o singură unitate medicală şi acces imediat la tratament. Cu posibilitatea izolării de restul bolnavilor cu alte afecţiuni, sub supravegherea medicilor pneumologi şi de terapie intensivă”.

      Ce acuzații i se aduc doctoriței Monica Necula

Doctoriței Monica Necula i se reproșează că a refuzat să interneze o serie de pacienţi cu Covid-19 proveniţi din azilul de bătrâni Sfântul Ilie din Galaţi. Azil unde a fost depistat unul dintre cele mai mari focare ale epidemiei cu coronavirus din România. Respectiv 90 de oameni. dintre care 72 de pacienţi şi 18 membri ai personalului depistaţi pozitiv și 4 decese.

   

„În urma unei informări a DSP, am solicitat Ministerului Sănătăţii eliberarea din funcţie şi numirea unui alt manager la Spitalul de Pneumoftiziologie. totodată am sesizat şi organele abilitate pentru a cerceta comportamentul managerului. Din ce ştiu eu, Spitalul de Pneumoftiziologie este un spital care gestionează situaţia bolnavilor COVID-19 în judeţul Galaţi. Suntem într-un război cu acest virus. Toţi trebuie să ne respectăm atribuţiile”, a declarat Gabriel Avrămescu.

Monica Necula spune că este victima unui abuz

 Monica Necula afirmă că  nu ar fi putut fi ce acord legal cu internarea lor în unitatea medicală. Deoarece spitalul TBC din oraş este spital de faza a II-a şi că va primi primi bolnavi cu forme uşoare de Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase .Ea a declarat ca ar fi fost o ilegalitate  să accepte peste limita ei  de competenţă pacienţi, care trebuiesc îngrijiţi în mod corespunzător.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.