joi, mai 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalA murit Octavian Vintilă

A murit Octavian Vintilă

-

Octavian Vintilă a fost cel care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la sol, la Jocurile Olimpice din 1980, care au avut loc la Moscova, dar și finala olimpică la 5.000 de metri a Gabrielei Szabo din 2000, de la Sydney, când românca a câștigat aurul.

Fostul scrimer şi jurnalist de radio Octavian Vintilă a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 86 de ani, a anunţat, sâmbătă, Radio România Actualităţi pe site-ul său.

Octavian Vintilă, născut la 22 iunie 1938, la Ploieşti, a descoperit scrima la CS Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu, apoi a lui Vasile Chelaru. La vârsta de 20 ani s-a alăturat clubului Steaua Bucureşti, cu care a fost campion republican pe echipe toată cariera sa, cu excepţia anului 1961. A cucerit şi titlul naţional la individual în 1968 şi în 1969. Cu lotul olimpic al României a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo şi la cele din 1972 de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

Împreună cu Cristian Țopescu

După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit arbitru internaţional de scrimă şi a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă din 1975 până în 2000.

În paralel, a devenit jurnalist, lucrând la biroul de presă al clubului Steaua împreună cu Cristian Ţopescu.

Apoi a fost comentator sportiv şi realizator de programe la Radio România Actualităţi. De-a lungul carierei sale a comentat şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediţia din 1976. A fost preşedintele Asociaţiei Presei Sportive (APS) din România din 2006 până în 2011. Pentru realizările sale i s-a conferit gradul de comandor în Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”.

Slujba de înmormântare are loc duminică, 21 aprilie, de la ora 13:00, la biserica Boteanu din Bucuresti (lângă Gradina Lido).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cine va prelua dosarul lui Vlad Pascu

0
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu a fost recuzată înainte de ultimul termen al procesului în care este judecat Vlad Pascu, adolescentul drogat care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai de anul trecut, de caz urmând să se...