duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăSorin Lavric, despre Anti-Ro-Exit a PSD: Vrem o Europă a națiunilor creștine...

Sorin Lavric, despre Anti-Ro-Exit a PSD: Vrem o Europă a națiunilor creștine și a statelor suverane

-

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a afirmat, duminică, că un Ro-Exit ar fi „cel mai anti-naţional” demers şi un „dezastru economic” pentru români.

El a anunțat că PSD începe o campanie Anti-Ro-Exit.

Replica a venit de la senatorul AUR Sorin Lavric

„Istoric vorbind, România a fost și este în Europa. E o stare indubitabilă pe care nici un om cu scaun la cap nu ar tăgădui-o. E ca și cum ai nega că Bucureștiul e capitala statului. Tocmai de aceea posibilitatea Ro-Exit, pe care unii o flutură ca pe o amenințare apocaliptică, îmi stârnește zâmbetul. E o sperietoare în spectrul căreia nu cred decât naivii.

Citește și Indexul sfidării. Obrăzniciile asociației MozaiQ

Iată de ce intenția unui europarlamentar PSD (Victor Negrescu) de a introduce în Constituție un articol prin care să fie prevăzută apartenența noastră la UE este o platitudine obtuză. E cum ai constata un dat natural și implacabil, de pildă că Luna se învîrte în jurul Pămîntului. De aceea e cât se poate de firesc să spui că Ro-Exit-ul este un demers anti-național, dar mult mai puțin firesc este să preschimbi UE într-un suprastat federal, cu un singur guvern, un singur parlament și un singur președinte.

În felul acesta UE va sufoca Europa, precum o pânză de păianjen sugrumând spiritele naționale. Daca într-acolo se îndreaptă UE, atunci statele europene vor ajunge umbra a ceea au fost: niște fantoșe pretins naționale, cu totul golite de conținut suveran.

De aici marele paradox: statele europene se află azi într-o Uniune al cărei scop este dizolvarea lor. Perspectiva aceasta nu va fi acceptată de nici un stat din UE. Dacă aceasta e intenția birocrației de la Bruxelles, treptat fiecare stat va părăsi albia acestui proiect malefic. Și atunci de ce să nu lași cale liberă fiecărui stat de a hotărî daca UE mai este un edificiu viabil?

Propunerea europarlamentarului aduce cu o condamnare la închisoarea suprastatului federal, cu anularea implicită a suveranității. Pesemne că domnului europarlamentar îi surîde această perspectivă, dar nouă, celor de la AUR, nu. Vrem o Europă a națiunilor creștine și a statelor suverane. Niciodată nu e de prisos să repet acest lucru, chiar cu riscul de fi redundant”, a declarat Sorin Lavric, președintele Senatului AUR.

„Campania Anti-Ro-Exit”

Peste 600 de reprezentanţi ai PES activists România şi membri ai Partidului Social Democrat s-au reunit duminică, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment de lansare a campaniei naţionale Anti-Ro-Exit prin intermediul căreia vor arăta avantajele apartenenţei României la Uniunea Europeană, vor scoate în evidenţă „minciunile vehiculate de anti-europeni” şi vor explica „efectele dezastruoase ale unui Ro-Exit”.

„Un Ro-Exit ar fi cel mai anti-naţional demers şi un dezastru economic şi social pentru români. Nu putem accepta acest tip de discurs care riscă să-i afecteze în mod direct pe cetăţenii noştri. Astăzi, împreună cu colegii mei din PES activists România şi Partidul Social Democrat, am aprobat o rezoluţie prin care începem campania Anti-Ro-Exit, cu scopul de a arăta avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană şi de a prezenta riscurile reprezentate de acest tip de narativ anti-european inspirat de Moscova”, a declarat Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...