Concertul Filarmonicii din Târgu Mureş de la  Wiener Musikverein, prezentat de președintele ICR. Repatriot e partener

Liviu Jicman
Liviu Jicman

Concertul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, care va fi susţinut în premieră, în data de 8 noiembrie, la Wiener Musikverein, reprezintă o confirmare a calităţii şi a valorii muzicienilor din România, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele ICR, Liviu Jicman.

„Pentru România este foarte important că diversificăm prezenţa pe plan internaţional. La Musikverein, pe această prestigioasă scenă a lumii, de-a lungul timpului, au mai fost români. Este o confirmare a calităţii şi a valorii muzicienilor din România, că, iată, sunt mai multe filarmonici din ţara noastră care ajung să concerteze pe această scenă. Acest lucru nu face decât să ne bucure şi nu putem decât să ne gândim la viitoare colaborări”, a spus Jicman, la conferinţa de presă dedicată anunţării evenimentului.

El a salutat faptul că spectacolul ansamblului din Târgu Mureş a fost inclus în programul Musikverein. „Nu este doar un concert găzduit, nu sunteţi primiţi într-un moment în care spaţiul era liber, ci această importantă instituţie muzicală din Viena a decis să includă concertul în programul său”, a punctat Liviu Jicman.

Concert de prezentare

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară „Iunona”, Ovidiu Maior, organizatorul principal al evenimentului, a informat că un concert de prezentare va fi organizat pe 4 aprilie la sediul ICR Viena, precedat, în aceeaşi zi, de o conferinţă de presă la Ambasada României din Austria.

„Patru membri ai Filarmonicii vor interpreta, sub forma unui cvartet, lucrări de Enescu, Piazzola şi Bartók. Va fi un concert pentru publicul larg, dar ideea acestuia este promovarea concertului din luna noiembrie”, a explicat el.

Potrivit lui Maior, bugetul evenimentului se ridică la 180.000 de euro.

„Nu e uşor, sunt 80 de artişti, personal tehnic ce vor face deplasarea la Viena în 7 – 9 noiembrie, plus repetiţii, plus promovare, chiria la săli şi instrumente. E un buget mare, dar am reuşit cu ajutorul partenerilor, fie din comunitatea locală, o parte din ei, sau de pe plan naţional, care au răspuns din nou pozitiv invitaţiei noastre”, a spus Ovidiu Maior.

El a precizat că peste jumătate dintre bilete au fost vândute, organizatorii estimând că, pe lângă spectatorii obişnuiţi ai sălii celebrului Concert de Anul Nou, o parte din comunitatea din Târgu Mureş, ca şi din aceea a diasporei româneşti din Austria vor merge la concertul din 8 noiembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.