luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalPrimarul sectorului 2 Radu Mihaiu, un alt „penal” USR în funcție publică

Primarul sectorului 2 Radu Mihaiu, un alt „penal” USR în funcție publică

-

În loc de proiecte edilitare pentru bucureștenii care și-au pus speranța în el, fără mare folos, Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, punctează la dosare penale. Edilul este cercetat într-un nou dosar penal, după ce l-a schimbat abuziv din funcție pe directorul DGASPC Sector 2, cu o protejată de a sa. 

Anchetă realizată de Sorin Ghica şi Cătălin Antohe

Deși nu au găsit probe care să-l incrimineaze pe Mihaiu pentru șantaj, procurorii au transmis ziarului Cetățeanul că dosarul a fost disjuns și declinat la Parchetul de lângă Judecătoria sectorului 2, în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit surselor judiciare, acuzațiile vizează refuzul primarului și al secretarului general de a pune în executare hotărâri ale instanțelor de judecată definitive și irevocabile în detrimentul unor funcționari publici.

După un mandat marcat doar de scandaluri, în care a fost acuzat că și-a angajat apropiații pe pile și că a dat autorizații cu dedicație, după cum a dezvăluit presa, edilul vrea să rămână în funcție și candidează pentru un nou mandat la sectorul 2, din partea USR, partidul care s-a făcut de râs cu sloganul „Fără penali în funcții publice!”.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan nu este singur! Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, declarat de instanță colaborator cu identitate reală

Anchetă la DNA pentru șantajarea directorului DGASPC Sector 2

În septembrie 2022, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, din Parchetul General, a început urmărirea penală în dosarul nr. 343/P/2022, pentru infracțiunea de șantaj.

Dosarul a pornit de la plângerea făcută la DNA de directorul Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială a Sectorului 2 (DGASPC), care l-a reclamat pentru șantaj pe primarul de la USR. 

După ce a ajuns la primărie, Radu Mihaiu a uitat de promisiunile din campania electorală, că USR va face o altfel de politică etc. Când s-a văzut la primărie, Mihaiu s-a comportat ca un adevărat baron local.

Concret, a fost acuzat că a făcut presiuni inimaginabile asupra unor directori din primărie pentru ca aceștia să renunțe la posturile obținute prin concurs, în favoarea unor sinecuriști de partid agreați de primarul #Rezist.

Asta a pățit și directorul general al DGASPC Sector 2, căruia primarul i-a cerut explicit să-și dea demisia de bună voie. Pentru că a refuzat, Radu Mihaiu a declanșat „jihadul”. Primarul își trimitea săptămânal subordonații de încredere în control la DGASPC, cu „misiunea” să găsească un motiv să-l demită pe director.

CITEȘTE ȘI: Primarul USR Radu Mihaiu, scamatorii cu spații verzi, fără licitație. Șase milioane de euro achiziții directe

Delirul primarului USR Radu Mihaiu: Posturile de directori din primărie sunt politice!?!

Ziarul Cetățeanul a mai relatat despre abuzurile primarului nou, dar cu năravuri vechi, ajuns vremelnic la conducerea sectorului 2. În aprilie 2021, am dezvăluit că primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, i-a convocat, pe rând, în biroul său pe Florin Vasile, directorul DGASPC Sector 2, și pe Nicoleta Paninopol, directoarea Centrului Cultural Mihai Eminescu al Sectorului 2.

Subliniem că cei doi nu sunt membri ai niciunui partid politic, iar posturile din primărie le ocupă în urma promovării unor concursuri, conform legislației în vigoare.

Potrivit surselor Cetățeanul, primarul Radu Mihaiu a făcut presiuni asupra celor doi pentru ca aceștia să se autosuspende sau să plece din posturile pe care le ocupă. Motivul invocat de edil este șocant: posturile respective, ocupate de titularii lor prin concurs, ar fi, de fapt, funcții politice. În consecință, acestea trebuie ocupate de membrii partidelor care formează majoritatea în Consiliul Local!?!

L-am întrebat atunci pe primarul USR Radu Mihaiu dacă i-a convocat pe directori la „ședința de partid” și dacă le-a cerut să plece din primărie.

Primarul nu a negat întâlnirea, justificând o pretinsă reorganizare în primărie. Uluitor, el a pretins că evaluarea activității directorilor din primărie se face politic!?! De ce? Pentru că USR a câștigat Primăria Sectorului 2!

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan și Radu Mihaiu l-au ajutat pe ginerele lui Sile Cămătaru să dea o lovitură de 2 milioane de euro

„Uneltele” primarului USR

În cele din urmă, pentru că bullying-ul politic nu a dat rezultatul scontat, primarul Radu Mihaiu l-a demis pe directorul DGASPC, invocând tot felul de nereguli.

În locul său, primarul Radu Mihaiu a numit-o pe Sanda Maria Rușanu, care la scurtă vreme a fost implicată într-un scandal uriaș cu achizii trucate, pentru favorizarea unei firme de-a casei, după cum a dezvăluit ziarul Cetățeanul.

Florin Vasile nu ar fi fost singura victimă a presiunilor politice. La fel ar fi pățit directorii de la juridic, de la Autoritatea Tutelară sau de la Poliția Locală.

Între timp, funcționarul a depus plângere la DNA, reclamând șantajul edilului USR. El a reclamat că primarul USR a făcut presiuni asupra sa, direct sau indirect. Procurorii DNA au descins la Primăria Sectorului 2, ridicând zeci de bibliorafturi cu documente, inclusiv cele referitoare la controalele abuzive dispuse de primar la DGASPC sector 2, în ultimii 2 ani.

Cel mai adesea, Radu Mihaiu se folosea, spun surse din Primărie, de doi dintre oamenii lui de încredere: Sebastian Florescu, administratorul public al Sectorului 2 – numit în funcție nu prin concurs, ci prin dispoziția de primar a lui Radu Mihaiu, și consilierul său personal, usr-istul Cristian Didiță.

Nu am făcut concurs, l-am numit prin dispoziție de primar. Am ales pe cineva care să aibă experiență administrativă, m-am asigurat că nu există sau nu cunosc să fi avut probleme legale. Am avut o discuție destul de lungă despre ce viziune avem, i-am spus de la început că avem o viziune în care nu acceptăm chestiuni legate de corupție și integritate, justifica, în 2021, primarul USR Radu Mihaiu, promovarea lu Florescu. Acum, este evident pentru toată lumea, inclusiv pentru procurori, că cei doi au o „viziune” comună, dar fără nicio legătură cu integritatea clamată de primarul #Rezist.

Sebastian Florescu

Acum, Cristian Didiță, care are cam aceeași „viziune” ca și administratorul public Sebastian Florescu și primarul Mihaiu, cere votul bucureștenilor pentru a ajunge în Consiliul General al Capitalei.

Cu ceea ce se deduce acum a fi o ipocrizie fără margini, în mai 2024, USR făcea portretul candidatului său la Consiliul General Capitalei: „Astăzi vi-l prezentăm pe Cristian Didiţă, 37 ani, de profesie stomatolog. Acum 3 ani a acceptat provocarea majoră de a lăsa medicina pentru administraţie. Practic, a renunţat la a fi şeful propriului cabinet şi a devenit şeful de cabinet al Primarului Sectorului 2. Într-un singur mandat, împreună cu echipa de la Sectorul 2, au reușit să schimbe perspectivele și să demonstreze că și în București se poate face altfel. Un oraș care să fie locuit, nu doar folosit. Aceasta este viziunea lui Dr. Cristian Didiță pentru un mandat în cadrul Consiliului General al Municipiului București”.

Neo-politicienii USR – una declară public, iar alta fac

În lumina acuzațiilor care sunt aduse oamenilor primarului USR Radu Mihaiu, ne întrebăm câți alegători mai cred aceste povești cu zâne.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan și Radu Mihaiu, 2 milioane de euro pentru ginerele lui Sile Cămătaru. Tunul USR!

Radu Mihaiu, turnător la DNA cu identitate reală

Culmea ipocriziei, în timp ce își asmuțea oamenii de încredere asupra directorilor din primărie, pentru a-i face să plece din funcții, primarul Radu Mihaiu era turnător de bună voie la DNA.

Mihaiu a apelat la forma clasică de a scăpa de propriile sale probleme penale: s-a apucat să își înregistreze și să își denunțe colegii din PMP, partid cu care, de altfel, acum USR-ul se află în alianță, notează ziarul Național.

Radu Mihaiu a decis să se cableze (după modelul deja patentat de șeful său de partid, Cătălin Drulă) pentru a înregistra un consilier local al PMP din Consiliul Local al Sectorului 2 (Cătălin Șerpescu), un consilier general al PMP din Consiliul General (Cătălin Militaru), care era și șeful organizației PMP sector 2, și un om de afaceri din sectorul 2 (Corin Romanescu).

Aceste înregistrări au ajuns pe masă procurorilor de la Parchetul General, care a dispus, în baza acestora, reținerea pentru 30 de zile a celor trei. Instanța de judecată a decis, în primă fază, că cei trei trebuie să fie eliberați iar înregistrările făcute de edilul Sectorului 2 au fost declarate ilegale.

Partea cea mai elocventă din această sentință este aceea în care Radu Mihaiu a fost declarat de către instanță ca fiind „colaborator cu identitate reală” al organelor de cercetare penală.

Potrivit unor surse judiciare, edilul turnător ar fi vizat în alte câteva dosare penale, deschise ca urmare a plângerii depuse de către un om de afaceri pentru demolarea ilegală a unei terase, precum și pentru faptul că a încheiat un contract de servicii de consiliere juridică în valoare de 130.000 lei, deși Primăria sectorului 2 avea nu mai puțin de 16 consilieri juridici.

Mai mult, primarul USR Radu Mihaiu, în tandem cu primarul general Nicușor Dan, l-a ajutat pe un cunoscut interlop, ginerele lui Sile Cămătaru, să dea o lovitură de 2 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Acuzații de corupție la DGASPC Sector 2. Achiziții publice cu dedicație „penală”

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...