sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Circulația rutieră în Germania este...

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Circulația rutieră în Germania este pe cale să fie interzisă în zilele de sâmbătă și duminică

-

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, își avertizează compatrioții că va trebui interzisă total circulația rutieră în zilele de sâmbătă și duminică pentru a se conforma legii Net Zero a emisiilor de carbon.

Volker Wissing spune că mișcarea este necesară dacă nu se modifică obiectivele Net Zero ale țării.

Amintim că, în ultimii ani ai dictaturii lui Ceaușescu, în România autoturismele circulau duminica cu rândul, cele cu număr par o duminică, iar cele cu număr impar duminica următoare.

Citește și Ura, consumul mondial de cărbune a atins un nou record! Ura, noi sărăcim salvând planeta!

Ministrul german al transporturilor a avertizat că circulația va trebui să fie interzisă în weekend, cu excepția cazului în care legile țării nu sunt modificate.

Partidul FDP al lui Volker Wissing dorește modificarea legii, astfel încât sectorul de transport poluant să poată rata obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, atâta timp cât Germania în ansamblu le atinge.

Însă, schimbării legii i se opun Verzii, care fac parte din coaliția tripartită cu FDP și cu social-democrații (SPD), conduși de cancelarul Olaf Scholz, scrie The Telegraph.

În iulie intră în vigoare

Negocierile asupra legii au durat din septembrie anul trecut  și ar trebui modificată înainte de jumătatea lunii iulie, când ar trebui să intre în vigoare

 În încercarea de a exercita presiuni asupra partenerilor săi de coaliție pentru a modifica legea,Wissing a spus că va trebui să impună interdicția de a se circula în weekend pentru a respecta legea, dacă nu va fi schimbată înainte de jumătatea lunii iulie.

Verzii l-au acuzat pe Wissing că a stârnit temeri nefondate într-un moment în care entuziasmul german pentru o legislație ecologică este la un nivel scăzut din cauza creșterii costului vieții.

Julia Verlinden, liderul grupului parlamentar al lui Verzilor, a spus că există alte modalități de a combate poluarea, inclusiv introducerea unei limite de viteză pe autostrăzile naționale.

Însă, o limită de viteză pe autostrăzi este controversată. Wissing a exclus acest lucru, la fel ca partidele de opoziție CDU și Alternativa de dreapta pentru Germania.

Emisiile cu efect de seră din cea mai mare economie a Europei au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani în 2023, dar sectorul transporturilor nu și-a îndeplinit în mod constant obiectivele climatice.

Potrivit actualei legi de protecție a climei, ministerul responsabil cu sectoarele subperformante trebuie să lanseze un program imediat pentru a le repune pe drumul cel bun.

Wissing nu a făcut-o încă. Ministerul său susține că reformarea sectorului este mai dificilă decât alte domenii ale economiei, deoarece afectează viața de zi cu zi a oamenilor și nu poate fi schimbată rapid.

„O reducere corespunzătoare a performanței traficului ar fi posibilă doar prin măsuri restrictive care sunt greu de comunicat populației, cum ar fi interdicții de conducere la nivel național și pe termen nedeterminat în zilele de sâmbătă și duminică”, a scris el într-o scrisoare trimisă joia trecută către liderii grupurilor parlamentare ale coaliției.

Scrisoarea a fost puternic criticată de partenerii de coaliție și de grupurile de mediu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...