luni, iulie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăNicușor Dan nu este singur! Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, declarat de...

Nicușor Dan nu este singur! Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, declarat de instanță colaborator cu identitate reală

-

Din partidul „Fără penali în funcții publice!”, USR se transformă încet, încet în partidul turnătorilor. După Roxana Wring și Nicușor Dan, un alt usr-ist de frunte este demascat. Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, și-a denunțat colegii din PMP, partid cu care acum USR-ul se află în alianță.

Mihaiu a apelat la forma clasică de a scăpa de propriile sale probleme penale: s-a apucat să își înregistreze și să își denunțe colegii din PMP, partid cu care, de altfel, acum USR-ul se află în alianță.

Potrivit jurnaliștilor de la Național, dorind cu disperare să își închidă dosarele sale penale, Radu Mihaiu a decis să se cableze (după modelul deja patentat de șeful sau de partid, Cătălin Drulă) pentru a înregistra un consilier local al PMP din Consiliul Local al Sectorului 2 (Cătălin Șerpescu), un consilier general al PMP din Consiliul General (Cătălin Militaru) , care era și șeful organizației PMP sector 2, și un om de afaceri din sectorul 2 (Corin Romanescu).

Chiar primarul USR a depus o declarație la Parchetul General și a cerut să fie cablat cu tehnica Parchetului, după care a mers la întâlnire. Cei trei, pe care i-a dat în gât, i-au spus clar lui Mihaiu, pe înregistrare, că ei doresc rezolvarea unei probleme „numai conform legii”.

Înregistrările și ancheta jurnalistică au fost difuzate în 21 mai la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Radu Mihaiu a încercat să smulgă declarații compromițătoare

La întâlnirea din august 2021, omul de afaceri Corin Romanescu i-a spune edilului de la Sectorul 2 că îi va cere autorizații pentru amplasare de panouri publicitare, subliniind de mai multe ori că vrea că totul să se desfășoare legal. La o întâlnire ulterioară, unde erau doar Mihaiu și Militaru, primarul a încercat să-i smulgă declarații compromițătoare despre omul de afaceri Corin Romanescu, instigându-l de-a dreptul pe Militaru să spună că ar avea vreun avantaj material de la Romanescu.

Aceste înregistrări au ajuns pe masă procurorilor de la Parchetul General, care a dispus, în baza acestora, reținerea pentru 30 de zile a celor trei. Instanța de judecată a decis, în primă fază, că cei trei trebuie să fie eliberați iar înregistrările făcute de edilul Sectorului 2 au fost declarate ilegale.

Primarul USR-ist „colaborator cu identitate reală” a turnat degeaba…

În cea de-a doua fază procesuală, desfășurată la Sectia 1 Penală, din cadrul Tribunalului București, instanța a constat nulitatea mijloacelor de probă, adică a înregistrărilor efectuate de primarul Mihaiu și le-a exclus din materialul probator. Însă partea cea mai interesantă din această sentință este aceea în care Radu Mihaiu este declarat de către instanță ca fiind „colaborator cu identitate reală” al organelor de cercetare penală. Publicăm, mai jos, partea din sentință, unde Mihaiu este declarat ca fiind colaborator cu identitate reală.

„În baza art.138, alin. 1, lit. g, teză finală, Cod Procedură Penală, constată calitatea de COLABORATOR CU IDENTITATE REALĂ, a numitului Mihai Radu Nicolae. În baza art. 102, alin. 3, Cod Procedură Penală, raportat la art. 146, indice 1, alin 3,10, Cod Procedură Penală, admite excepția nulității mijloacelor de probă constând în înregistrările efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice de către colaboratorul cu identitate reală Mihaiu Radu Nicolae pe care le exclude din materialul probator”, a arătat instanța.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Sute de blocuri rămân din nou fără apă caldă în Capitală!

0
Sute de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân în perioada următoare fără apă caldă. CITEŞTE ŞI: Piedone, atac dur împotriva lui Nicușor Dan: „Păcăliciule, încep să apară nenorocirile minciunilor pe care le-ai vomitat în campania electorală!” Termoenergetica anunță că...