Noua supertulpină de coronavirus, imună în faţa vaccinurilor? Când ar putea fi identificată şi în România

Foto: coronavirus
Foto: coronavirus

Noua supertulpină de coronavirus este mult mai contagioasă, fiind posibil ca vaccinurile să nu reprezinte o soluție. Ea a fost identificată în Botswana, Africa, fiind descoperită şi în Europa, respectiv în Belgia.

Noua supertulpină a fost denumită Omicron.

Este varianta de coronavirus care are cele mai multe mutații dintre toate formele, și anume 50, potrivit oamenilor de ştiinţă. Noua tulpină pare a fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile existente ar putea să devină ineficiente, potrivit observatornews.ro. La fel şi tratamentele folosite acum.

„Poate să afecteze orice vârstă”

„Poate să afecteze orice vârstă, formă într-adevăr severă apare în cazul celor vulnerabili sau cu afecţiuni cronice, nimeni nu scapă de infectare”, a declarat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș

Belgia a fost prima ţară europeană care confirmă un caz de infectare cu varianta super-mutantă, la un pacient venit din Africa. Un caz a fost confirmat şi în Israel, la o persoană care s-a întors din Malawi şi care era vaccinat anti-COVID-19. Sunt deja aproximativ o sută de cazuri până acum.

„Deja de acolo spre Europa şi spre alte părţi ale lumii au plecat sute de avioane. Iar noi, prin nevaccinare, dăm posibilitatea acestui virus să perfecţioneze şi alte forme.”, a declarat Emilian Imbri, epidemiolog.

Experţii în sănătate avertizează că din februarie supertulpina ar putea fi identificată şi în România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.