miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiaspora„Concerte jubiliare – 30 de ani de misiune în Diaspora”. Programul evenimentelor...

„Concerte jubiliare – 30 de ani de misiune în Diaspora”. Programul evenimentelor organizate de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

-

Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord aniversează anul acesta 30 de ani de la înființare și de la instalarea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim ca prim Mitropolit, la 5 iunie 1994, în biserica evanghelică St. Lukas din München.

”Proiectul „Concerte jubiliare – 30 de ani de misiune în Diaspora” reprezintă un omagiu adus valorilor și identității culturale românești, având scopul de a aduce împreună comunitățile românești din Germania, Austria și Luxemburg într-o atmosferă de bucurie și unitate la ceas aniversar”, se arată într-un comunicat al Departamentului Românilor de Pretutundeni.

Concerte în Viena și München

Pentru a marca această aniversare istorică, Mitropolia va organiza o serie de evenimente religioase și culturale, inclusiv trei concerte jubiliare: două în Viena și unul în München. Primul concert va avea loc în Viena pe 29 mai 2024 la Theater Akzent, adresându-se copiilor și tinerilor români și va avea ca protagoniști Corul de copii Maestra. Al doilea concert va avea loc în München în data de 30 mai 2024 la Biserica „St. Johann Baptist”, unde vor evolua Orchestra Simfonică a Operei Naționale București și Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Al treilea concert, programat pentru 21 iunie 2024 în Viena la Wiener Konzerthaus Mozart-Saal, va readuce în fața comunității Orchestra Simfonică a Operei Naționale București și Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

”Prin aceste concerte jubiliare, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord dorește să transmită un mesaj de unitate și solidaritate în rândul comunităților de români din Diaspora, subliniind importanța păstrării și promovării valorilor spirituale și tradițiilor culturale românești”, se mai arată în comunicat, în care se precizează că proiectul este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...