luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreşedintele CJ Vâlcea: Situaţia pe Valea Oltului este dezastruoasă. Jumătate din munte...

Preşedintele CJ Vâlcea: Situaţia pe Valea Oltului este dezastruoasă. Jumătate din munte este foarte posibil să se surpe

-

Situaţia de pe DN 7 CC, centura oraşului Călimăneşti, este gravă, existând riscul ca jumătate din munte să se surpe, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Situaţia pe Valea Oltului este dezastruoasă. După ce că la Boiţa avem două semnalizări şi acolo două, trei ore stau şoferii în trafic, am pus semafor, pentru că e foarte uşor să pui semafor şi să deviezi circulaţia prin oraşul Călimăneşti, pentru că nu se rezolvă problema de către cei de la Drumurile Naţionale.

Este, cred, una dintre dificultăţile majore pe care le întâmpină turiştii atunci când vin pe Valea Oltului, ca să nu mai vorbim de consumul de motorină, de timp, de înjurăturile pe care le luăm din partea şoferilor atunci când traversează Valea Oltului”, a spus consilierul PER Samoil Vâlcu, în recenta şedinţă a forului judeţean vâlcean, potrivit g4media.ro

Constantin Rădulescu a precizat că a avut zilele trecute o întâlnire cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care l-au informat însă că situaţia de pe Valea Oltului este în dinamică şi că nu îşi asumă răspunderea pentru redeschiderea totală a circulaţiei în zonă. „Am avut o întâlnire cu prefectul judeţului, cu şeful CNAIR pe Regionala Craiova şi cu secţia de la Vâlcea, să discutăm toate problemele din judeţul Vâlcea.

Ca atare, am fost informaţi că alunecarea de teren la Călimăneşti este în dinamică. Practic jumătate din munte este foarte posibil să plece în continuare, pentru că este alimentat cu izvoare cu apă şi pot pica pietre. Cei de la CNAIR mi-au spus că nu îşi asumă răspunderea să dea drumul la circulaţie pentru că au avut situaţie în care au dat drumul la circulaţie şi în 10 minute a căzut un bolovan cât o maşină. Să vedem cine răspunde, îmi ziceau dumnealor, dacă se circulă şi se întâmplă ceva.

Prin urmare se circulă cu semafor şi aşa mai departe. Am întrebat până la urmă de ce nu provocaţi şi oamenii mi-au spus că ne putem înregistra cu o calamitate şi mai mare, că ne trezim că pleacă jumătate din muntele ăla”, a spus preşedintele CJ Vâlcea. În urmă cu aproximativ două săptămâni, la kilometrul 3+150 metri de pe centura oraşului Călimăneşti, din cauza precipitaţiilor, s-a produs o alunecare de teren ce a antrenat căderi de pietre. Situaţia s-a repetat şi în zilele următoare, determinând autorităţile să închidă circulaţia pe DN 7CC de mai multe ori.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...