Craiova a rămas fără căldură în calorifere. Ce explicații dă primarul Mihai Genoiu

Craiova a rămas fără căldură

Municipiul Craiova a rămas fără căldură, iar primarul Mihai Genoiu susține că sistarea furnizării agentului termic în oraş nu este o problemă a municipalităţii, ci a Complexului Energetic Oltenia.

„Este pentru a doua oară în acest sezon rece când avem un disconfort creat de lipsa agentului termic din calorifere şi vreau să lămurim lucrurile, pentru că sunt lucruri care nu intră în atribuţiile primăriei. Ambele situaţii au fost cauzate de unele defecţiuni de la Centrala termică Craiova II a CEO, la un cazan de la grupul energetic nr.2, care are o avarie masivă începând de azi noapte, de la ora 12.00, când a fost decuplat, iar din acel moment Craiova a rămas fără agent termic. Din informaţiile pe care le am, acest lucru se va remedia în jurul orelor 22.00 – 23.00, în această seară. Rămâne de văzut dacă se poate rezolva”, a spus Genoiu într-o conferinţă de presă în care a explicat de ce Craiova a rămas fără căldură.

El a subliniat că la Centrala Craiova II „lucrurile nu stau tocmai bine”. „Acolo există două grupuri de producere a energiei, în special termice: grupul nr.1 se află în reparaţi capitale, care au fost începute în lunile de vară şi care trebuiau finalizate până la începerea sezonului rece, când începe şi furnizarea agentului termic către locuitori, însă nici în acest moment nu este gata. Din acest motiv s-a lucrat pe un singur grup – grupul 2 – care a cedat. CEO spune că, după ce se va da drumul la grupul 2, mâine dimineaţă porneşte şi grupul nr.1, care a fost în revizie capitală. Acolo este problema: s-a intrat în iarnă cu un singur grup, ceea ce nu este normal”, a spus primarul Craiovei.

Craiova a rămas fără căldură. Anunțul Complexului Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II a anunţat marţi că întrerupe furnizarea agentului termic pentru încălzire în municipiul Craiova, în data de 21.11.2018, la ora 1.00, din cauza unei avarii apărute la cazanul energetic nr. 2, iar pentru asigurarea parametrilor minimi de funcţionare pentru apa caldă menajeră vor fi pornite cele două cazane de aburi industriali pe păcură.

Potrivit CEO, joi va fi pornit inclusiv grupul energetic nr. 1, după reparaţia anuală, care va asigura agentul termic pentru municipiul Craiova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.