duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVitamina K, conținută în spanac, broccoli și ouă, poate ajuta împotriva COVID-19

Vitamina K, conținută în spanac, broccoli și ouă, poate ajuta împotriva COVID-19

-

Un studiu făcut de cercetătorii olandezi arată că vitamina K, care se găsește în ouă, spanac, broccolii, brânzeturi cu mucegai albastru, ne poate feri de forme grave ale virusului COVID-19.

Virusul COVID-19 provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Potrivit cercetătorilor olandezi, vitamina K ajută la producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi poate proteja împotriva bolilor pulmonare, scrie Libertatea. Această vitamină se găsește în următoarele alimente: spanac, brocolli, ouă, fructe de pădure sau brânza albastră.

Cunoscută în principal pentru proprietățile ei de coagulare a sângelui, fapt care i-a dat și numele de „vitamina antihemoragică”, vitamina K are un rol important și în sănătatea sistemului osos sau cardiovascular.

Cercetătorii din orașul olandez Nijmegen au observat că pacienții COVID-19 cu cele mai grave forme ale bolii aveau deficiențe majore de vitamina K.  Atunci când au comparat 134 de pacienți cu 184 de voluntari neinfectați (grupul de control), cercetătorii au observat că pe măsură ce simptomele erau mai grave, nivelul de vitamina K era mai scăzut.

„Nu sugerăm că vitamina K este un tratament pentru COVID-19, dar studiul nostru ilustrează că o carenţă a acestei vitamine e asociată cu un pronostic slab pentru pacienți. Astfel, ipoteza noastră este că vitamina K ar putea duce la rezultate mai bune pentru pacienți, în special în legătură cu sănătatea cardiovasculară, și poate chiar pulmonară”, a spus prof. Leon Schurgers, Maastricht University.

Vezi aici articolul integral.

Cum ne ajută chefirul în lupta cu COVID-19. Ce au descoperit medicii francezi

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...