Vitamina care ar putea ajuta la tratarea infecției cu COVID-19

sursa foto: Paradisul Verde
sursa foto: Paradisul Verde

Vitamina D ar putea fi folosită de medici în tratarea coronavirusului. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii din Spania, care consideră că este esențială pentru întărirea sistemului imunitar.

Potrivit Daily Mail, cercetătorii spanioli au demarat un studiu de 10 zile pentru a vedea dacă vitamina D este sau nu utilă în lupta cu virusul COVID-19. Specialiștii spun că ea este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, tocmai de aceea este analizată posibilitatea să ajute organismul și în lupta cu alte infecții de natură respiratorie.

De asemenea, un studiu recent efectuat de Trinity College Dublin a arătat că adulții care au luat vitamina D ca supliment au dezvoltat cu 50% mai puține infecții respiratorii decât cei cărora nu le-au fost administrate vitaminele. 

Medicii din Marea Britanie:„Luați vitamina D în timpul izolării

Vitamina D este produsă prin expunerea la soare și este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. „Luați 10 miligrame de Vitamina D pe zi pentru a vă menține oasele și mușchii sănătoși”, este mesajul transmis de medici, potrivit Antena 3.

Este produsă de organism în mod natural atunci când pielea este expusă la soare, însă se gașeste, tot în mod natural, în alimente cum ar fi pește, ouă si produse lactate.

#coronavirus Lista celor 160 de medicamente interzise la export pentru șase luni
Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.