#coronavirus Lista celor 160 de medicamente interzise la export pentru șase luni

FOTO Sursa :Pixabay
Sursa :Pixabay

Ministerul Sănătăţii a aprobat o listă cu 160 de medicamente precum şi dispozitivele medicale necesare necesare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, a căror livrare sau export în afara teritoriului României se suspendă temporar, pe o perioadă de 6 luni.

Potrivit Agerpres, pe lista dispozitivelor medicale prevăzute în ordin, interzise temporar, se află măşti chirugicale pentru personalul medical şi pacienţi, concentrator de oxigen, catetere, mască de oxigen, ventilator pacient pentru terapie intensivă, resuscitatori acţionaţi manual, sonde nazofaringiene, aspirator secreţii, trusa de perfuzie, mănuşi, ochelari de protecţie, viziere, îmbrăcăminte medicală, teste pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, medii de transport virusuri/bacterii.

Medicamente pentru COVID-19, interzise la export

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că se suspendă temporar distribuţia, pe o perioadă de 6 luni, a medicamentelor cuprinse în Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, aprobat prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020, cu modificările ulterioare, precum şi a medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate destinate patologiilor cronice în contextul pandemiei cu virusul SARS-Cov-2.

Potrivit aceleiași surse, sunt exceptate de la această prevedere livrările în afara teritoriului României a dispozitivelor medicale fabricate în România către acei parteneri comerciali cu sediul în afara ţării noastre cu care operatorul economic român are încheiat un contract.

Remdesivir, antiviralul pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, ar putea ajunge în România într-o lună

Cât vor costa măștile în farmaciile din România. Anunțul ministrului EconomieiCetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.